Több tucat ember várja Waterloo-ban (Ontario, Kanada), hogy a helyi nők a toplessért demonstráljanak, egy héttel azután, hogy a rendőrség megállított három nővért, amiért póló nélkül, topless bicikliztek. Alysha Mohamed és két testvére, Tameera és Nadia Kitchener-Waterloonál bicikliztek egy héttel korábban, péntek este, és a hőség miatt vették le a pólójukat. Egy arra járó rendőr emiatt állította meg mindhármójukat, és azt kérte, vegyék vissza szépen a felsőjüket. Jogtalanul.

A törvények szerint ugyanis Ontarióban 1996 óta szabad a nőknek kitenni a melleiket, ami egy konkrét esetnek köszönhető. 1991-ben Gwen Jacobsot azért tartóztatták le, mert topless tartott hazafelé. Szeméremsértéssel vádolták, az ügy bíróság elé került, és egészen odáig jutott, hogy öt évvel később megnyerte az ügyet, azóta lehet a helyi nőknek félmeztelenkedniük. A három nővér teljesen legálisan biciklizett mellekben péntek este, a rendőri intézkedés elleni tiltakozás a Facebookon szerveződik. Az esemény leírásában az áll, hogy mindenféle nemű embert várnak szeretettel a tüntetésre, amivel szeretnék kifejezni, hogy igenis joga van a nőknek is félmeztelen testtel az utcára lépni.  

A tüntetés mellett belső vizsgálat indult az intézkedő rendőrrel szemben, a Waterloo Rendőrség  őrmestere, Mike Haffner azt nyilatkozta a CTVNews-nak, hogy egymásnak ellentmondó információk állnak a rendelkezésükre arról az estéről, de kivizsgálják az ügyet. A három nővér állítólag hivatalosan is panaszt nyújtott be a rendőrségnek. Ha az ügy bíróságra kerül, akkor lesz egy elég erős bizonyíték: amikor vitatkozni kezdtek a rendőrrel az intézkedés miatt, egyikük elővette a telefonját, és felvette a beszélgetést      állítólag a beszélgetés stílusa egészen megváltozott ettől a ponttól kezdve. 

A tüntetésnek van egyfajta feminista felhangja, amit a három nővér azzal próbál meg még inkább tetézni, vagyis inkább a rendőrök ellen hangolni a lakosokat, hogy az intézkedő rendőrnek tudnia kellett volna arról, hogy a nőknek joguk van topless utcára menni. Azt is szeretnék elérni, hogy a  női mellekre egyszer s mindenkorra ne szexuális tárgynak tekintsenek a férfiak – a rendőrök se. Egyelőre nagyon kevesen, mindössze négyszázan jelezték a Facebookon, hogy elmennek a tüntetésre.