A liverpooli négygyermekes anyuka, Claire Embleton 5 éven keresztül naponta 7 órán át rágózott, ezért tönkrementek az ízületek a szája oldalában. A Daily Mail szerint először az állkapcsa kezdett kattogni, aztán egyszer csak szájzára lett, ami miatt beszélni és enni sem tud rendesen.

A 38 éves nő abban a hitben élt, hogy a rágózás egészséges, ezért evés és ivás után mindig cukormentes rágógumit majszolt. Meg sem fordult a fejében, hogy ettől valami baja lehet, hiszen ilyen figyelmeztetést nem talált a csomagolásokon. Az első tünete az volt, hogy kattogni kezdett az állkapcsa, de ennek nem tulajdonított túl nagy jelentőséget, mert fájdalmat egyáltalán nem érzett. Egy évvel ezelőtt aztán hirtelen rosszabbra fordult a helyzet. 

„Félelmetes élmény volt. Az egyik pillanatban még nevetgéltem és beszélgettem, a másikban pedig minden előjel nélkül összezárult az állkapcsom.” - idézte fel a nő, akinek pokoli fájdalomban volt része, és azóta csak egy centire tudja kinyitni a száját.

Mint kiderült, a sok rágózás következtében tönkrementek a szája oldalában lévő ízületek. Az anyuka a továbbiakban sem számíthat túl sok jóra. Az orvosoknak fel kell vágniuk a száját, hogy fémlemezekkel helyettesítsék az ízületeket, ráadásul az operáció miatt heges arccal kell majd leélnie életét.