Ezen a héten lecsengett a párizsi divathét, és ezzel véget ért a 2016-os tavasz-nyári divatról szóló divathétszezon. A Velvet nem egy divatlap, de azért a legextrémebb bemutatókra azért mi is mindig felfigyelünk, főleg akkor, ha a kifutón feltűnik egy-egy magyar lány is. Az alábbi összeállításban Londonból, Milánóból és Párizsból mutatunk 2-2 bemutatót, sok-sok meztelenkedéssel és két hazai modellel. Nézegessen, hökkenjen meg, szavazzon!

James Kelly, London

Az angliai tervezők a leginkább hajlamosak arra, hogy tökéletesen hordhatatlan öltözékeket mutassanak be a provokáció és/vagy a magasművészet jegyében. Az egyik ilyen tervező ebben a szezonban James Kelly volt, aki többek között a fent látható Jablonczky Mónikát is beválasztotta modelljei közé, és egy olyan ruhát adott rá, ami mintha nem is ruha lenne. Klikkeljen a képre, több fotót mutatunk mindegyik bemutatóról!

Sibling, London

A Sibling név rendszeres olvasóinknak valószínűleg már ismerősen cseng, mert ez a márka folyton olyan ötletekkel áll elő, amik mellett nem tudunk elmenni. Így volt ez most szeptember végén is a londoni divathéten, amikor a Sibling megmutatta, hogy szerintünk nemhogy a hálós, de még a horgolt ruhák is lehetnek szexik.

Philosophy di Lorenzo Serafini, Milánó

Az olasz divatfővárosból egy olyan bemutatóval kezdjük, ahol feltűnt Rajzák Kinga is, aki a legismertebb magyar modellek közé tartozik. Amint legutóbb, most is jutott neki egy-két olyan szerelés, amelyeknek bemutatásához félre kellett tennie a gátlásait. Lorenzo Serafini ugyanis roppant lenge és nőies ruhákat tervezett a következő nyárra, annyira méghozzá, hogy jó részük vagy totál átlátszó, vagy nem is fed – de valahogy közben mégis ízléses, sőt, néha kifejezetten elegáns.

Philipp Plein, Milánó

Philipp Plein bemutatója ezzel szemben nem az ultranőies és természetesen szexi vonalat követi. A kollekció hangulatára az is jellemző, hogy a bemutatón Courtney Love énekelt élőben – ennek megfelelően a ruhák is rocksztárosak, szögletesek és sötétek, rengeteg a fekete meg a fém, a kivillanó dekoltázsokról vagy mellekről nem is beszélve. Egy rocksztár úgyis bármit megengedhet magának, nem?

Valentino, Párizs

A Valentino bemutatója pedig már ezen a héten volt. Ennél a márkánál nagyjából ugyanabból a trendből készítettek egy saját verziót, mint amit kettővel feljebb, Lorenzo Serafininél is láttunk, csak a Valentino ruhái úgy lengék, természetesek és meglepően elegánsak, hogy közben helyenként az afrikai törzsek által használt díszítéseket idézik.

Acne Studios, Párizs

Melyik a legjobb?

És még egy divatbemutató, amin feltűnt Rajzák Kinga, ez most Párizsból. Ha a Valentinónak Lorenzo Serafini volt a párja, akkor az Acne Studios kollekcióját a Sibling ruháival lehetne párhuzamba állítani, csak itt kicsit kevésbé átlátszók, viszont cserébe jóval feslettebbek és rövidebbek a ruhák.

Miközben a fotókat böngészi, nehogy elfelejtse megnézni az Acne Studios szandáljait – nem tűnnek se kényelmesnek, se praktikusnak, de az biztos, hogy egészen rendkívüliek. Melyik kollekció tetszik a legjobban? Szavazzon!