2012-ben még kockázatosnak ítélték meg a szextinget, mostanra eljutottunk odáig, hogy végülis nem olyan rossz ez, sőt, lehet, hogy haszna is van. Amíg évszázadokkal ezelőtt egy szerelmes levél mellé tűzött levágott hajtincs jelentette a szexuális vágyat és szenvedélyt, ma már azonnal, a világ bármely pontján tudathatjuk partnerünkkel, hogy mire vágyunk. 

Az egyik új amerikai tanulmány szerint a szexting pozitív hatással bír a párkapcsolatokra, mindegy, hány éves az ember. A Drexel Egyetem doktorandusz hallgatója, Emily Stasko és Pamela Geller professzor összesen 870 főt, 18 és 82 év közötti, amerikai állampolgárt kérdezett meg a témában – írja a TheDeBrief.

A kutatók definiálták a sextinget, csakhogy mindenki tisztában legyen vele: szexuálisan szuggesztív fotók, fehérneműs fotók, szexuális tartalmú szövegek, amik egyértelműen valamilyen szexuális cselekvésről szólnak. Az online felmérésben a nők és férfiak 50-50%-ban vettek részt, mindegyikük heteroszexuális.

A felmérésben résztvevők 82%-a az elmúlt egy évben szextingelt valamikor, 75% elkötelezte magát egy párkapcsolatban. Azok, akik a párkapcsolatukban élték meg a szextinget az eredmények szerint élvezetesebb szexuális életről számoltak be, továbbá a párkapcsolatuk minősége is jobb, mint társaiké.

Az, hogy az emberek a partnereikkel nyíltan kommunikálnak a szexről, az egyik legjobb hatása a szextingnek. Ráadásul a felmérés rámutat arra is, hogy a legtöbben nem veszik komolyan ezeket az üzeneteket, gondtalan tevékenységként írják le, nem pedig az intimitás egyik fontos pillanatának. Azonban attól, hogy súlytalan a dolog, sokkal nyíltabban írják le egymásnak a vágyaikat és a fantáziáikat, ami lehetővé teszi azt, hogy megismerjék egymás szexuális érdeklődését. A hátulütője az lehet, hogyha valaki visszaél az elküldött fehérneműs fotókkal, és szakítás után zsarolással próbál fenntartani valamiféle viszonyt.