Ez egy úgynevezett nanocső, amely a fény majdnem teljes egészét elnyeli. Bocsánat, valójában „csak” a 98%-át.

Régóta kísérleteznek azzal, hogy megtalálják a legsötétebb anyagot, és noha ennek a cuccnak még mindig nem száz százalékos az elnyelőképessége, de máris 26%-kal feketébb az eddig ismert legfeketébb anyagnál, a szén nanocsőnél, és ezért pont ugyanennyivel hatékonyabb is. A találmány plusz érdekessége, hogy a mechanizmust egyáltalán nem befolyásolja, hogy milyen szögből érkezik rá a fény. Az egyetlen szomorú tény ezzel kapcsolatban csak az, hogy hiába nézzük, soha nem fogjuk tudni felfogni a legfeketébb feketét, ugyanis az emberi szem számára gyakorlatilag láthatatlan. 

Az anyag létrehozásának ötletét egyébként a fehér galacsinhajtó bogár adta, aminek olyan kristályos anyag fedi a kitinpáncélját, amely visszatükrözi a fényt. Ebben az esetben éppen az ellenkezőjére hajtottak, tehát hogy egy anyag annyi fényt nyeljen el, amennyit csak lehetséges.

A találmány növelheti a nanocsövek hatékonyságát, tehát azt, hogy még rossz fényviszonyok között is képes legyen a fény elnyelésére : ezáltal pedig egy időben megindulhat a napelemek gyártásának forradalmasítása.