Pár napja beszámoltunk Konrad Annerudről, akit azért kapott fel a svéd internet, mert nagyon hasonlít Leonardo DiCaprióra.

A Facebook-oldalunkon érkezett néhány komment a cikkre, köztük Demeter DiCaprio Tamásé. Jól gondolják, elképesztően hasonlít a színészre, amit nem hagyhattunk szó nélkül.

„18 éves koromban (most 30 vagyok) volt az első alkalom. Kosárlabdáztunk a barátaimmal, és odajött egy lány megkérdezni, tudom-e, hogy nagyon hasonlítok DiCaprióra. Jót nevettünk a dolgon, fel se merült bennem ez korábban. Aztán fél év múlva, az egyetemi gólyatáborban kiderült, hogy mások is így látják, népszerű figura voltam, sokan keresték a társaságom. Az egyetemi kosárbajnokságban játszva csak »Leo passzolj!« volt a nevem” – valahogy így kezdődött neki a hasonmás-élet.

Ezután jött egy olyan időszak, amikor már tényleg mindenki DiCapriót látta benne. Egy szakítás után változtatni akart az életén, és egy barátja internetes partifotós oldalánál kezdett dolgozni. Öt évig hétvégi bulikban, fesztiválokon, és még sok más eseményen fotózott, egy idő után már ismerősként fogadták a szórakozóhelyeken; tudták, hogy DiCaprio jön fényképezni. Nem tartja nagy dolognak, pénzt még nem látott belőle, de nem tud róla, hogy a színésznek lenne hivatalos dublőre, úgyhogy még bármi előfordulhat. De a hasonlóságra sosem játszott rá, csak helyén kezelte

„Amikor rövid, hosszú vagy a betegségem alatt kopasz hajam volt akkor is ugyanúgy felfedeztek bennem a hasonlóságot. 2011-ben a rák egyik fajtáját, Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nálam. Végtelennek tűnő kemoterápiás kezelések után az őssejtátültetés hatott, és két év alatt legyőztem a betegséget. Az elmúlt két év a kezelés alatt feljött túlsúly miatti, kezdődő cukorbetegség megakadályozásáról szólt – sikerült leadnom a 15 kg-t, most jobb formában vagyok, mint a betegségem előtt. Rendszeresen járok edzeni, betartom a diétámat, sok zöldséget eszek. Ezúton is szeretnem megköszönni a győri hematológia osztályon dolgozó orvosoknak, hogy megmentettek az életemet, és a hozzám legközelebb álló személynek, Dórinak, hogy mellettem volt a nehéz időszakban.” Dórival négy és fél éve ismerik egymást, évfolyamtársak voltak az egyetemen, a legjobb lánybarátja.

Hatvanhat napot töltött kórházban, százat otthon karanténban, úgy, hogy mindig sportolt („tényleg csoda, hogy túléltem ezt az időszakot valahogy”). A betegség miatt az egyetemet sem tudta befejezni. Egy éve Németországba költözött édesanyjához, aki tíz éve dolgozik egy klinikán, orvos. „Elkezdtem edzeni, diétázni, leadtam 15 kilót, most újra úgy érzem, hogy élek.  Elkezdtem dolgozni, egy németországi cégnél végzek lélekölő munkát, és van egy internetes vállalkozásom is. 2016-ban szeretnék visszaköltözni Magyarországra.”

A csajozás más

Azt hihetnék, hogy ha az ember hasonlít egy sztárra, akkor biztos nagyon könnyű becsajoznia. Hát tévednek, szerinte ez kétszer annyi csalódással jár. „Ha mondjuk egy lánnyal szemkontaktus alakul ki köztünk, és odamegyek leszólítani, kiderül, hogy  csak azért nézett, mert Leonardo DiCaprióra hasonlítok, de közben nem akar tőlem semmit. Ez elég idegesítő tud lenni egy idő után.” Érdekes, ugyanakkor kellemetlen tapasztalata még, hogy a külső hasonlóság miatt feltételezték róla, hogy ő ugyanúgy egymás után fogyasztja a szőke modelleket, mint a színész. „Az egész életemet a nagy szerelmek határozzak meg alapvetően, ha az ember szerelmes, mindenre képes. Eddig négyszer voltam az, de csak egy volt viszonzott, az is csak 10 hónapig tartott.”

2014 nyarán úgy érezte, teljesen kiégett, a betegség miatt 15 kiló súlyfelesleg volt rajta, önbizalomhiányosan kereste a helyét. Édesanyjáékkal elmentek egy tíznapos útra, egyfajta El Caminóra, de sajnos csak kocsival volt rá idejük. A Bodeni-tótól Santiago de Compostelláig „volt időm elgondolkozni az életemről, és arról, hogy kikre számíthatok. 

Dórival elég bonyolult a helyzet, ezért is szeretnék hamarosan hazaköltözni, egy 1500 kilométeres távolságot nem lehet áthidalni. Nyilván nem vagyok büszke, hogy a szüleimmel lakok 30 éves létemre, főleg, hogy előtte egyedül laktam, és megszoktam, hogy önálló vagyok, ha nő lennék, én se venném magamat komolyan.”

Filmezni szeretne

„Érettségi után a Filmművészeti Egyetemre szerettem volna jelentkezni, de végül is anyukám hatására én is az Orvosi Egyetemre jelentkeztem, szerencsére a fizika felvételin elhasaltam. Nem az én világom. Viszont a filmes közeg meg mindig nagyon érdekel, szívesen vállalnék ilyen jellegű statiszta vagy háttérmunkákat ami ezzel kapcsolatos.”

Egyszer már próbált a kamera elé kerülni: 2011 szeptemberében jelentkezett egy castingra, akkor éppen a Fábry Showba várták híres emberek hasonmásait. Járt is a produkciós irodánál, „de pont akkor volt a showműsor körüli bizonytalanság, hogy melyik csatornára költözik. Közben már olyan intenzív kemoterápiás kezeléseket kaptam, hogy kihullott a hajam, és nem lett a dologból semmi. DiCapriónak a haja a védjegye, kopaszon azért nem tudom elképzelni, bár a The Revenant című nemsokára moziban látható filmje kedvéért megnövesztette a hajat. Nem állt neki túl jól, bár ez csak az én véleményem.”

Édesanyja egyébként azóta nem nézi DiCaprio filmjeit, amióta sírva jött ki a moziból. „A Tégla című filmről ahol »meghaltam« :)”