A leginkább egy férfisellőre emlékeztető, uszonyos lényt rejtélyes, vegyvédelmi ruhás emberek rakták fel egy hordágyra, majd elvitték a helyszínről, és minderről egy pompás videó is készült – hívta fel a figyelmet a Sun.

Az állítólag egy lengyelországi tó partján készült felvételen öt fehér ruhás férfi ügyködik egy test körül, amit közös erővel ragadnak meg, miközben a háttérben két másik egyenruhás próbálja közelebb hurcolni hozzájuk a hordágyat.

A dolog azután válik igazán érdekessé, hogy felemelik a lényt, mert határozottan úgy tűnik, hogy annak jókora uszonyai vannak. Ekkor ugyan még halként is lehetne azonosítani a titokzatos teremtményt, de amikor felrakják a hordágyra, láthatóvá válik, hogy a felsőteste olyan, mint egy emberé, akinek ráadásul szakálla is van!

A fiúk ezután egy darabig még nézelődnek a tóparton – talán azért, hogy további férfisellőket keressenek, de sajnos semmi érdekeset nem találnak, ezért a begyűjtött lénnyel együtt távoznak a helyszínről. Ha hinnénk az összeesküvés-elméletekben, most bizonyára azt gondolhatnánk, hogy jelenleg is különféle kísérleteket végeznek rajta.

Az interneten egyébként eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy mégis mi a francot láthatunk a videón. Egyesek szerint a sellők létezésének megdönthetetlen bizonyítékával állunk szemben, míg mások inkább azon az állásponton osztoznak, hogy egy egyszerű átverésnek, vagy netán egy filmforgatásnak lehettünk a tanúi.