Mármint az Egyesült Államokban, hiszen az első sikeres pénisztranszplantáció tavaly decemberben, Dél-Afrikában történt. A Daily Mail szerint a katonának egy bombatámadásban sérült meg a nemi szerve, de már nem kell olyan sokáig várnia a 12 órás operációra, aminek köszönhetően újra képes lesz szexelni.

A Maryland-i Johns Hopkins Egyetem sebészei abban bíznak, hogy néhány hónapon belül találnak egy alkalmas donort a veterán számára, akit hasonló módszerrel juttathatnak új péniszhez, mint dél-afrikai sorstársát, akinek – egy amerikai sorstársához hasonlóan egy elfuserált körülmetélés miatt kellett amputálni a péniszét. Úgy volt, hogy a transzplantáció után a felépülése két évig is eltarthat, de a 21 éves, dél-afrikai férfinak már a nyáron sikerült teherbe ejteni a barátnőjét. 

Az eljárásról annyit érdemes tudni, hogy az orvosok egy 12 órás műtéttel kötik össze a páciens idegeit, ereit és artériát a donor péniszével. Az idegek ezután havonta nagyjából 2,5 centimétert növekednek a transzplantált nemi szervben, és emiatt gazdájuk idővel ismét képes lesz szexelni.

A heresérülést is szenvedő emberek már kevésbé szerencsések, ezt a szervet ugyanis még nem lehet átültetni. Bár annak nincs akadálya, hogy új péniszt kapjanak, és szexeljenek vele, az apaság nyújtotta örömökről valószínűleg örökre le kell mondaniuk.

Elhunytak a donorok

Bizonyára már önben is felmerült a kérdés, hogy az orvosok vajon hogyan találnak megfelelő donort? Nos, a dolog nagyon egyszerű: elhunyt emberek családjainak segítségével, akik más szervekhez hasonlóan ajánlják fel szeretteik péniszét sérült férfiak számára.