horoszkóp
000 Was2879239

A brit divatcég visszalép, miután azt követelték, hogy csak azoknak a modelleknek fizetnek, akik esznek

2016.02.10. 20:19

A Jezebel tette közzé a hírt, miszerint a brit Rose & Willard divatcég visszalép korábbi nyilatkozatától, amiben azt ígérték, a modellek szerződései tartalmazni fogják, hogy csak akkor kapnak fizetést a modellek, ha esznek. Januárban a divatcég alapítója, Heidy Rehman egy cikket írt a Huffingtonpostnak, amiben leírta, hogy amennyiben nem esznek rendesen a modellek, nem fognak fizetést kapni. 

A poszt eredeti címe az volt, hogy a modelleknek nem lesz más választása, mint enni, ennek ellenére mára megváltoztatta a véleményét, és azt közölte, hogy nem lesz olyan szerződés, ami megmondja a modelleknek, hogy enniük kell. Sőt, azt mondja, félreértelmezte a világ a mondanivalóját.

„Nem áll szándékunkban bárkit is drákói szigorral kényszeríteni bárhogyan" – mondta a Dazednek, és azt is hozzátette, senkit nem fognak ellenőrizni, hogy rendesen eszik-e.

A szerződést nem szeretnék ráerőltetni a modellekre. Ezzel némileg felülírva a januári nyilatkozatát, amivel akár meg is változtathatták volna a divatipart. A modellek oldaláról nézve, jogukban áll a saját testükről maguknak dönteniük, saját maguknak kell felelősségteljesen dönteniük az étkezésről, a hánytatásról, a koplalásról. 

A kicsit bébiszitteres hozzáállás célja nem más, mint megvédeni a modelleket az önsanyargatástól, a nem evéstől, és az egészségtelen külsőtől – ami a kifutókon mindmáig követelmény. Tény, hogy nyomás nehezedik a modellekre, de a divatházak felelőssége is, hogy egészséges külsejű férfiakat és nőket alkalmazzanak az iparágban. Ugyanis a nem megfelelő méretű modelleket elküldik, és nem szerződnek velük.

A kezdeményezésnek pedig helye lenne, évek óta téma a modellek testalkata, ami a nyolcvanas-kilencvenes évek óta egyre vékonyabb és vékonyabb. Az egészséges test még mindig nem írja felül a divatvilág szerinti tökéletes női és férfi testet – a kifutókon olykor megjelennek ugyan plus size modellek vagy teljesen hétköznapi emberek is, de ők inkább csak alibinek szolgálnak. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!