Még a képregény atyja, Robert Kirkman sem mondta, hogy a tévés verzió bibliaként követi az eredettörténetet, hisz már az első évadban is behoztak egy olyan szereplőt, aki még egy kósza tollvonás se volt (és nem is lett) a képregényben. Így a hatodik évad közepéhez érve már vannak olyan eltérések, amik nem teljesen indokoltak. Azon egyből lendüljünk is túl, hogy a Kormányzót eredetileg nem Michonne szúrta le, hanem tulajdon barátnője lőtte agyon, ahogy az sem érdemel egy félmondatnál többet, hogy Michonne lepippantotta Tyreese-t, mert vannak ennél fontosabb dolgok.

Andrea

  • A képregényben él, a sorozatban már kevésbé.

Andrea intézett magának egy jó kis pálfordulást, amikor a Kormányzó mellé szegődött, aztán szerelmes lett belé, és így nem szúrta le álmában, amivel konkrétan egy egész évadnyi szenvedést megelőzhetett volna. Nemhogy a börtön, de még Woodbury is megmaradt volna. Na, mindegy. Szóval a sorozatban akkor és ott meghalt. A képregényben (a tévében zajló Jézusos eseményekig) még vígan él, és tanítja lőni az Alexandriai embereket.

Lori

  • A képregényben halott, ahogy a sorozatban is.

Nyilván nem hoznám fel őt, ha nem lenne miért, mert az csak amolyan járulékos veszteség, hogy már nincs a The Walking Dead szereplői közt.

A kis Judith itt a lényeg.

Na, az ő karakterének kidolgozásával nem kellett foglalkoznia a készítőknek, mivel Lorival együtt meghalt. Judithot konkrétan a saját anyja zúzta halálra, amikor a Kormányzó lerohanta a börtönt és egy golyó hason trafálta Lorit, amitől aztán előre esett a kezében tartott gyermekével. Nem oszt, nem szoroz, mert Rickből még így is az a figura lett, akit a tévében is láthatunk hétről hétre, ugyanakkor sokat ad az emberi oldalához, hogy nemcsak azzal a kis görcs Carllal foglalkozik, hanem egy cuki kislányért is aggódik.

Sophia

  • Mindenhol halott.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a sorozat egy kicsit hamar intézte el ezt a dolgot. Rick lőtte fejbe Carol lányát, amikor zombiként kicsoszogott Hershel pajtájából. Persze teljesen jelentéktelen karakter volt, úgyhogy könnyeket nagyon egy néző sem hullajtott érte, de a képregényben még annyi dolga azért lett  volna, hogy egy kis diákszerelmet lezavarjon Carllal, és csak aztán haljon meg.

Rick

  • Él és virul.

A főszereplő mind a két univerzumban jól megvan, köszöni szépen, csak a képregényben van megrövidítve egy jobb alkarral. Még a Kormányzó vágta le, ami csak azért fontos, mert ezzel a kezével lő(tt). (Bezzeg a képregényben nem létező Merle kézfejét minden gondolkodás nélkül amputálták.) 

Zombik

  • Mint olyanok.

Egy idő után a képregény nem keresi a szinonimákat a zombikra, merthogy a The Walking Dead egy olyan világban játszódik, ahol a zombifilmek, a zombiirodalom nem létező fogalom, tehát a halálból való bármilyen szintű visszatérés akkora flash, mint semmi. A sorozat még nem jutott el ehhez a történelmi pillanathoz, hogy valaki kiejtse a száján a "Z" betűs szót, de egyszer csak megunják a kóborlók, harapdálók, fertőzöttek megnevezéseket.

Aztán Shane karakterét is sokkal hamarabb száműzték a képregényből, mint a sorozatból; a Kormányzónak meg egy kis gringós beütése, ami a tévében annyira nem jött át, de sebaj; Carol nem az a könyörtelen gyilkológép, mint ahogy azt a sorozatban látni; Michone sem egy jégcsap királynő, de most, hogy összejöttek Rickkel (a képregényben Andreával kamatyol a Serif) biztos megmutatja az érzéki énjét. Az eltérések jók, hisz így a képregény sztoriját ismerők sem egy lerágott csontot kapnak.

Ez ám a win-win szituáció.

 Via: Movieplot