Update! Egyre többen próbálják cáfolni az állat létezését, és különféle módszerekkel azt bizonyítják, hogy az egész csak egy jól sikerült fotó, írja a Telegraph. A szakemberek szerint a patkány így CSAK nagyjából 60 centis lehet.

Ha hiszünk a szemünknek, márpedig az alábbi fotó miatt legalább részben kénytelenek vagyunk, akkor kijelenthető, hogy rémálmaink egyik állata a valóságban is létezik.

A nagyjából 120 centisre saccolt patkányt egy londoni gázszerelő, Tony Smith találta holtan, miközben épp egy Hackney-ben álló sorháznál dolgozott. A férfi elmondása alapján a gigantikus rágcsáló - ami saját leírása szerint nagyobb, mint macskája és kutyája együtt - egy játszótérhez közeli bokorban hevert. Kollégájával kidobták a szemetesbe, de előtte még lefotózták, hátha valaki nem hiszi el a sztorit.

Smith arról is beszélt a Daily Mailnek, hogy a szóban forgó környéken egy ideje kitört a patkányinvázió, ám hiába szórnak tele mindent méreggel, az állatok nem ritkulnak. Szakértők korábban többször figyelmeztettek arra, hogy a mutálódó patkányok már ellenállóak a mérgekre, ráadásul a folyton nyitva hagyott szemetes konténerekből vígan megélnek, sőt, méretük is egyre nő.