August McLaughlin a Cosmopolitannak írta meg, milyen volt pusztán tudományos céllal maszturbálni egy MRI készülékben.

cél az volt, hogy kiderítsék, az agy mely részei és miként aktivizálódnak szexuális izgalom, illetve orgazmus alatt.

Az írónő egészen részletesen írta le a sztorit, ami nem csak azért volt bizarr, mert több ember előtt kellett magához nyúlnia egy gépben, hanem mert mivel közben agyának működését figyelték, úgy kellett felizgulnia és orgazmust produkálnia, hogy fejét nem mozgathatta, és még száját sem nyithatta ki.

Emiatt kapott egy maszkot, amivel rögzítették a fejét, hogy véletlenül se tudjon mozdulni. McLaughlin azt írja, el sem tudta képzelni, hogy el lehet-e egyáltalán élvezni csukott szájjal, vagy anélkül, hogy mozgatná a fejét, de igazából abban sem volt biztos, hogy képes lesz felizgulni, vagy akár elélvezni egy MRI-ben fekve, miközben tudósok és orvosok figyelik meg őt.

Beléptem egy számítógépekkel teli szobába, fürdőköpenyben és kényelmes zokniban, illetve a maszkomban. Egy ablak mögött és számítógépek előtt emberek ültek, azért hogy miközben a kísérlet folyik, képeket nézzenek az agyműködésemről, és persze tudtam, hogy nem látnak majd belőlem semmit, mert az MRI készülékben leszek, azt is tudtam, hogy ezzel szemben minden hangot hallanak majd, amit csak ki fogok adni a kísérlet alatt.

August McLaughlin egyébként nem csak az ujjaival, de egy dildóval is készült a kísérletre, aminek végén számára az volt a legnagyobb meglepetés, hogy kiderült, a szexuális izgalom szinte csak az agyunkban/képzeletünkben létezik. Erre, mint írja, egyébként már korábbi MRI-s kísérletek során is rájöttek. Ezek szerint az agy pontosan ugyanolyan működésbe lép, mikor a páciens csak gondol arra, hogy csiklóját, vagy mellbimbóját izgatják, mint amikor hozzá is nyúlnak.

August McLaughlin számára viszont a legérdekesebb az egészben az volt, hogy úgy élvezett el, hogy azt ő gyakorlatilag észre sem vette, és erre csak akkor jött rá, mikor a tudósoknak a kísérlet után elmondta mit érzett és mit élt át, illetve hogy észrevette, csiklója és szeméremajkai ugyanúgy megduzzadtak, mint máskor orgazmus után.

De mint kiderült, hasonlóról számoltak be más, a kísérletben résztvevő nők is, akikúgy érezték, nem volt orgazmusuk, miközben az MRI-felvételek mást mondtak.

A kísérletről készült fotókat, illetve McLaughlin egész írását itt találja.