Mit gondol mennyit lehet keresni azzal, ha valaki a kamerák előtt szexel? Sokat? Keveset? Nem eleget? Sőt!

Munka ez egyáltalán?

Persze, hogy az. Jó, nem egy 9-től délután ötig tartó irodai munka, de a pornósok is ugyanúgy kapnak fizetést, mint mindenki más. Na, de mekkora biznisz a kameráknak azon az oldalán lenni?

A CNBC beszélgetett el pár emberrel, akik ebből élnek, így már mi is tudjuk. Igen, meg lehet gazdagodni belőle, és igen, az análért plusz zseton jár. A sima egyszereplős maszti viszont nagyon rosszul fizet, még akkor is, ha egy ismert pornós csinálja. De nézzük a számokat!

  • Egy női előadó egy klasszikus nő-férfi felállású jelenetért 300-1500 dollárt kap, azaz 80 és 415 ezer forintot. A leszbi jelenetek alap tarifája 700 dollárról, 190 ezer forintról indul, de a maximum gázsi ennek a dupláját se éri el, 1200 dollár, azaz 330 ezer forint a plafon.
  • Egy férfi előadó stabilan 500 és 1500 dollár (140 és 415 ezer forint) között keres jelenetenként.
  • A rendező szakítja a legnagyobbat a maga 1000 és 3000 dollár között mozgó fizujával. Igen, akár 830 ezer forintot is zsebre vághat egy melóért.
  • A sminkesek és a fotósok 500 dollárokat, 140 ezer forintokat kapnak egy-egy munkáért.
  • Az események epicentrumához, a fröccsenő ondóhoz legközelebb álló ember, a kameraman gázsija 500 és 700 dolcsi között van. Ez is több, mint a semmi.

Szép számok, de ezért teljesíteni is kell. Elég keményen. Egy felkapott, ismert, közkedvelt pornósztár ugyanis szinte minden nap dolgozik. És ahhoz, hogy valaki ennyire közismert legyen, azért meg kell küzdeni. Pláne manapság, amikor az első jelenetüket forgató friss pornósok akár több pénzt is kaphatnak, mint a nagy veteránok. Persze nekik se kell aggódni, mert a rajongótáboruknak köszönhetően a szponzorcuccok promózásával is keresnek némi mellékest.

Via: askmen.com