Minden a Forrest Gump mániájával indult, akkor kezdett ugyanis filmhez kötődő tárgyakat gyűjteni Lippai Zsolt: egyszer sikerült lecsapnia egy Tom Hanks dedikációra, és onnantól nem volt megállás, betámadta a nemzetközi gyűjtőket és az aukciós oldalakat, hogy a többi kedvencétől is beszerezhessen egy-egy aláírást. Az eredmény már több tucatnyi, eredeti dedikálással ellátott poszter, különböző hollywoodi hírességtől.

A képek nagy részét két-három olyan nemzetközi gyűjtőtől szereztem be, akik elfogadott, hologramos igazolást adnak a képek eredetiségéről. Persze van olyan is, ahol közvetlenül a sztár autogramcímre írtam, de ezt igyekszem elkerülni, mert félő, hogy olyan kép érkezik, amit nyomtattak, az aláírással együtt"

- mesélte a Velvetnek Lippai Zsolt, aki az olyan ritkaságokhoz, amiket aukciós oldalakról vadászik, minden esetben kér Certificate of Authenticity-t (COA), amit elismert cég hitelesített. Mint mondja, vannak a hobbijára szakosodott cégek is, időnként ők is csinálnak aukciókat, ezekre is figyelni szokott. Egy-egy aláírt képért 8-10 ezer forintot kérnek el, de Lippai vásárolt már 50 ezer forintért is dedikált posztert. 

Sajnos az Ebay tele van hamisítványokkal, ezért azt erősen fenntartásokkal kell kezelni, még azokat is, amiket COA-val együtt hirdetnek. Éppen ezért kell csak megbízható forrásból vásárolni - feltéve, ha ragaszkodsz hozzá, hogy tuti eredeti aláírásod legyen. Én inkább ilyen forrásokból szerzem be a képeket, ezért nem nagyon szoktam rajongói leveleket írni".

Eredeti forgatókönyvei is vannak

Lippai Zsolt legtöbb megvásárolt képe Amerikából jön, és leginkább csomagszállító céggel, ugyanis ezekkel pár nap alatt megérkeznek. Voltak már, amik sima postán jöttek, ezeket az eladók igyekeznek úgy csomagolni, hogy ne sérüljön a fotó. De nem csak képei vannak a fanatikus gyűjtőnek: mostanában beszerzett pár forgatókönyvet is, amiket az adott filmben játszó szereplők dedikáltak. Ezeket állítólag még nehezebb, még drágább megszerezni.

Mi a cél? Talán az, hogy a filmbuziságomat kifejezve, egy része így a filmművészetnek ott van a nappalimban. Készül egy Hollywood-fal, ahol is a nappali egyik falára elkezdtem felrögzíteni ezeket a képeket, természetesen keretezve. Nem olcsó hobbi, de ezt szívesebben támogatja a feleségem is, mint a focimez gyűjteményemet. Abból is van egy óriási halom, és abból is rengeteg dedikált, olyan is, ami ma már bőven százezer forint fölötti értéket képvisel. És akkor nem beszélve az amerikai autókból álló modellgyűjteményről. Ja, és ha valakinek van, egy valamire nagyon hajtok : szeretnék egyszer egy közös De Niro - Jodie Foster dedikációt egy Taxisofőrös plakáton."