A Daily Mail szerint egy Penn Plate nevű YouTube-os a londoni O2 Aréna követlen közelében, a Temze feletti libegőből videózta le a Loch Ness-i szörnyre emlékeztető púpos teremtményt, ami néhány rövidke pillanatig a folyó felszínén evickélt, majd alábukott a vízbe.

Ezt láttam a libegőből tegnap Greenwichben. Valami hatalmas mozgott a víz alatt, majd rövid időre feljött a felszínre. Vannak bálnák a Temzében? Netán egy fura tengeralattjáró volt?

– firtatta a videós.

A harmadik, kétségtelenül legizgalmasabb elmélet szerint viszont arról van szó, hogy a Loch Ness-i szörny költözött Londonba. Vagy legalábbis átruccant egy kis városnézésre.

A teória abból a szempontból elég gyenge lábakon áll, hogy a rejtélyes szörny ugyebár elvileg a Loch Ness tóban él, ami kimondottan messze van Londontól, és a kettő között vízi összeköttetés sincsen. Akkor vajon hogy a francba csinálhatta? Valakinek csak feltűnt volna, ha buszra száll! Mivel azonban egy mitikus lényről beszélünk, azt a lehetőséget sem szabad elvetni, hogy van valami szuperképessége, mint például a teleportáció, csak eddig ügyesen titkolta a dolgot.

A szörnyes verzióval érthető módon nem mindenki tud azonosulni. Sokak szerint a felvételen csupán egy ügyesen megrendezett áprilisi tréfa látható. London vizeiben egyébként már máskor is látták oda nem illő élőlényeket, 2006 januárjában például egy északi palackorrú cet tévedt a Temze belvárosi szakaszára. Ebből kiindulva az sem kizárt, hogy ezúttal is egy bálnának akadtak gondjai a tájékozódással. 

Ön szerint mi látható a videón?