Christine Carter másfél évvel ezelőtt egy elhízott és boldogtalan nő volt, aki 165 centisen 125 kilóra zabálta magát, szó szerint. Reggeltől estig tömte magába az ételt, főleg szénhidrátokat, és a végén már heti orvosi felügyeletre szorult egészségügyi állapota miatt.

Párkapcsolata nem működött, barátja uralkodott felette, azt is meghatározta, mit vehet fel, és a barátaitól is eltiltotta.

„Mivel túlsúlyos voltam, úgy éreztem, nem is jár ennél jobb. Boldog kövérből a végén már csak a kövér maradt. Ahelyett, hogy szembenéztem volna az érzéseimmel, inkább szó szerint lenyeltem mindet" - mesélte a Daily Mailnek.

A 28 éves dallasi nő 16 hónappal ezelőtt úgy döntött, véget vet ennek. 

Gyomorszűkítő műtéten esett át, felbérelt egy személyi edzőt, és teljesen megváltoztatta az életmódját. Nem állítja, hogy szeret edzeni, de a mai napig kitartó, és lelkiismeretes a teremben.

Később has és mellplasztikán is átesett, és végre elérte azt az alakot, amiről álmodott. De nem csak a teste változott meg, elnyomó és féltékeny barátját is kidobta az életéből.

„Már nem ugyanaz a lány vagyok, aki voltam. Ez véget vetett a kapcsolatomnak is. Az exem bizonytalanná és féltékennyé vált, én pedig végre visszanyertem az önbizalmam ahhoz, hogy kilépjek ebből az egészségtelen kapcsolatból."

Carter azt mondja, nem a fogyás változtatta meg, hanem inkább a hízás torzította el a személyiségét, amit most visszanyert. A változás olyan hatalmas, hogy ha most ránéz egy régi fotójára, szinte alig ismeri fel önmagát.

„Olyan, mintha ezt a nőt még soha nem láttam volna. Nem is emlékszem, hogy így néztem ki, és remélem, ő soha nem tér vissza. Most olyan boldog vagyok, mint még soha életemben"- lelkesedett Carter, aki Instagram oldalán biztatja a hozzá hasonló nőket a változásra.