A tongdak (tondak) egy népszerű koreai étel, gyakorlatilag a fűszeres csirkeszárny koreai megfelelője. Egy csak Kim néven azonosított koreai gyorsétterem-tulajdonos is ezt az ételt kínálta az éttermében, és hogy elég figyelemfelkeltő legyen az üzlete neve, sok másik embertársához hasonlóan ő is egy rossz szóvicchez fordult. Louis Vuiton Daknak nevezte el az éttermét, értik, benne van, hogy tondak, a névből pedig egyértelműen fakadt a belső dizájn: mindent a francia divatcég híres logói és mintái díszítettek - írja a Rocket News.

A Louis Vuitton nagyon kényes arra, ha valaki jogosulatlanul használja a cég nevét, a logóját vagy a mintáit, így amikor eljutott hozzájuk a koreai étterem híre, akkor megtették a szükséges jogi lépéseket.

Összesen 12800 dollár (kb. 3,5 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték az éttermet. Kim étterméről egyébként a mostani balhét megelőzően gyakorlatilag semmi hír nem volt az interneten, így végülis a 3,5 millió forintba kerülő globális reklámkampány nem is tűnik olyan rossz üzletnek.