Egy hónappal azután, hogy a Titanic elsüllyedt, egy mentőcsónak lebegett vízen, amiben három, már halott férfit találtak a tengeren. A mentőcsónak több mint 300 km-re sodródott a tragédia helyszínétől. A mentőcsónakban fényképeket és kézzel írt naplót találtak, amiket most aukcióra bocsát a Henry Aldridge & Son – írja a Dailymail

Az árverésre kerülő képek közül az egyik azt a pillanatot mutatja, ahogy a mentőhajó személyzete leereszkedik a Titanic mentőcsónakjához, és ahogy megtalálják a holttesteket. 

A naplófeljegyzésben az áll, hogy a mentőcsónakot megtaláló szemtanúk szerint a holttesteket rendkívül rossz állapotban találták meg, felismerhetetlenné váltak, és amikor megpróbálták felemelni őket, az egyik áldozatnak levált a karja a törzséről. A személyzet becsomagolta a holttesteket, majd a tengerben eltemették a három férfit – imát mondtak értük.

A Titanic 1912. április 15-én süllyedt a tengerbe, miután jéghegynek ütközött. A hajón 2207 ember utazott,de a mentőcsónakokban csupán 1178 hely volt.

A kézzel írt feljegyzésben az áll, hogy két kazánfűtő és a feltehetően az első osztályon utazó, szmokingot viselő, 37 éves Thomson Beattie holttestét találták meg. Thomson Beattie egyike volt annak a harminc embernek, akik a fedélzeti mentőcsónakban  hagyták el a süllyedő hajót az utolsók közt. Sajnálatos és szívszorító tény, hogy a tengerbe temetésének napja egybeesett az édesanyja születésnapjával.

A fából készült mentőcsónakban találtak egy jegygyűrűt is, amin az állt, Edward to Gerda – ez egyértelműen az elhunyt Gerda Lindell jegygyűrűje. A nő a férjét igyekezett elérni a mentőcsónakban, de vízbe fulladt, a férfi a kezében tartotta felesége gyűrűjét.

Azok feljegyzései szerint, akik szemtanúi voltak a szomorú történetnek, a férj, Edward Lindell haja kevesebb mint félóra alatt megőszült, amikor a tragédia történt. A jegygyűrű Gerda Lindell édesapjához került, később pedig kiállítási darab lett, a Titanic elsüllyedésének bizonyítéka.