A Us Weekly szerint Alexandra Ahmadi, vagyis Miss San Antonio egy helyi kocsmában futott össze a titokzatos idegennel, aki aztán a megszállottja lett. A férfi egy óvatlan pillanatban nyomkövetőt rejtett a táskájába, hogy titokban megfigyelhesse, ezzel párhuzamosan pedig bizarr üzeneteket küldözgetett neki.

A nő éppen a 26. születésnapját ünnepelte a barátaival, amikor a férfi bepróbálkozott nála, hogy megszerezze a telefonszámát.

"Udvariasan közöltem vele, hogy nem sok emberrel osztom meg a számomat, de nem igazán értett a szóból"

– idézte fel  Alexandra Ahmadi. 

Aznap este valaki (mint utóbb kiderült, a felsült férfi) egy ismeretlen számról hívta, de nem vette fel. Az illető azonban nem adta fel, és tovább hívogatta, majd elkezdte üzenetekkel bombázni. Még egy videót is küldött neki arról, ahogy drogozik. Alexandra Ahmadi hiába kérte, hogy szálljon le róla, zaklatója csak merészebb lett.

A férfi másnap reggel már a pöcsét ábrázoló fotóval lepte meg, ami mellé azt írta:

"Nagyon közel vagyok a helyhez, ahol élsz, érted megyek."

Utána meg a barátaival töltött vacsorájáról kérdezte, és megosztott vele egy képernyőfotót, ami a pontos helyzetét tartalmazta. Ekkor esett le neki, hogy a férfi minden lépését figyeli.

"Ahogy megláttam, kiugrottam az ágyból, és keservesen zokogni kezdtem."

Néhány perc múlva a táskájában találta meg a nyomkövetőt. Az eszközt vízbe dobta, hátha úgy megszűnik a jel, de ahhoz túlzottan félt, hogy kimenjen a házából.

Jesse Salame, a helyi rendőrség őrmestere úgy nyilatkozott, még soha nem volt dolguk ilyen esettel, ugyanakkor hozzátette, hogy a nő példája intő jelként szolgálhat mások számára, és mindenki bánjon óvatosan a nyomkövetésre használható technológiákkal.

A szóban forgó eszköz egyébként a Tile volt, ami alapvetően az elkeveredett telefonok, kulcsok és pénztárcák megtalálására szolgál. Miután napvilágra került a hír, a gyártó egy közleményben sajnálkozott a történtek miatt.

Ahmadi szerint a férfi valószínűleg a Facebook oldaláról szerezte meg a telefonszámát, amit meggondolatlan módon publikussá tett az adatlapján. Mivel zaklatóját egyelőre nem sikerült azonosítani, nem igazán tud aludni, és teljesen paranoiássá vált. Azt mondja, az a legrosszabb, amikor a dugóban ül, mert mindig eszébe jut, hogy a férfi belát az autójába, és őt bámulja.