A fekete Lancia története szeptember 6-án délelőtt Győrben a Zeichmeister utcában kezdődött. A kocsi egy szórakozóhely parkolójából szabadult el, és egyenesen a Rábába gurult. A víz kétszáz méteren át sodorta, majd a Virágpiac vonalában elsüllyedt. Tulajdonosa rohant utána, de már nem tudott mit tenni. 

Délelőtt 11 órakor egy hölgy szaladt be a tűzoltókhoz, hogy leállított autója egy közeli parkolóból a Rába folyóba gurult. Feltehetően amiatt, hogy nem húzta be a kéziféket. 

- közölte a hírt a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Halradarral is keresték 

A tűzoltók a helyszínre érkeztek és rohamcsónakból megkezték a felderítést. Halradarral pásztázták a vizet, de órákkal később sem bukkantak a nyomára. Búvárokat kértek a helyszínre. Körülbelül kétszáz méteres szakaszt vizsgáltak át, öt csónakot vetettek be. 

Közben helyiekből és horgászokból kisebb közönség gyűlt össze a parton. Egyesek úgy vélték, hogy a jármű akár a Mosoni-Dunában is lehet, ezen a szakaszon a folyónak nagy a sodrása. Végül fél nap megfeszített keresés után este hét körül találták meg.

Kiderült, hogy az autó végig ott lapult, ahol elsüllyedt

a Spartacus csónakház közelében. A búvár emelőballont és emelőpárnát helyezett el a kocsiba és alá. A felfújás után ezek megemelték és végre a felszínre került. Elvontatták és kicsivel éjfél előtt a Rába kettős hídra emelték.

Tulajdonosa a kocsiért végül autómentőt hívott és elszállíttatta.