2016 augusztusában az Oklahomai rendőrség vérfertőzés vádjával letartóztatott egy 43 éves nőt, Patricia Spann-t és 25 éves lányát miután egy gyermekjóléti nyomozás során  kiderült, hogy márciusban összeházasodtak. Később az is világossá vált, hogy az anyuka volt férje, valójában a fia, akihez még 2008-ban ment hozzá.

Oklahoma törvényei szerint a családon belüli házasságért, akár 10 év börtönbüntetés is kiszabható. Az sem kimondottan enyhítő körülmény, ha amúgy a két fél nem létesített szexuális kapcsolatot.

Saját bevallása szerint Patricia Spann a fiával sem közösült a 15 hónapig tartó házasságuk során. Lányával sem, akit azzal az indokkal vette el, hogy közösen örökbe tudjanak fogadni egy gyereket. Az anya nem tudta, hogy ezzel bármilyen törvényt is megszegne.

A 43 éves nő két éve ismerte meg lányát, akit születésétől fogva nagyanyja nevelt. Mint ahogy további két testvérét is. Patricia Spann és lánya is tisztában volt a köztük lévő biológiai kapcsolattal, ezért gondolkoztak is azon, hogy érvényteleníttetik házasságukat. Ezzel szemben a fiú nem biztos, hogy tudta, hogy a saját anyját veszi feleségül. Patricia Spann a lányával együtt előzetesben van, és mindkettőjüknek 10 ezer dollár, azaz 2,7 millió forint óvadékot kell kifizetniük, hogy szabadon távozhassanak.

People