Ha ön szokott pornót nézni, akkor tegyen magának egy szívességet, és messziről kerülje el az ausztráliai Toowoombát, mert nem fogják tárt karokkal fogadni. A 100 ezer lakosú kisvárosában ugyanis példátlan összefogás bontakozott ki a felnőttfilmek ellen. A lakók egy helyi parkban gyűltek össze, hogy egy fogadalom keretében mondjanak nemet a polgárság lelkét megmérgező fertőre.

A helyi politikai erők, vallási vezetők és civil aktivisták által életre hívott kezdeményezést a családon belüli erőszak elleni küzdelem jegyében hirdették meg. Úgy gondolják, hogy ha pornómentessé teszik szeretett városuk, azzal házasságokat menthetnek meg és megakadályozhatják, hogy a fiatalság érzékeny lelkivilágát a függőség tegye tönkre. 

Senkit nem fognak megkövezni

A városban egyelőre nem gondolkoznak pornórendőrség felállításában és az erkölcstelen tartalmakat terjesztő weboldalak blokkolását sem tervezik, így ha valaki nem tud lemondani mondjuk a japán fétisvideókról, senki nem fogja megakadályozni vágyainak megélésében. A részvétel ugyanis teljesen önkéntes alapon működik.

Az ominózus eseményen a szervezők mellett a pornó káros hatásaitól sújtott emberek buzdították cselekvésre a népet. Akiket sikerült meggyőzniük, azoknak a szétosztott névjegykártyákon álló szöveg alapján kellett ünnepélyes fogadalmat tenniük, kiállva a nemes cél mellett:

Elismerem, hogy a pornó a nők (szexuális) kihasználását 

és az ellenük irányuló erőszakot népszerűsíti, illetve családokat tesz tönkre. Vállalom, hogy többé nem nézek pornót és segítek egy pornómentes város létrehozásban.

A kupival nincs para

A kisvárosban ugyan több szexshop, egy bordélyház és egy striptease klub is működik, de Paul Antonio polgármester szerint nem azokat a lakókat célozzák meg, akik ilyen helyekre járnak. A kampány kifejezetten a pornó ellen irányul.

Le merem fogadni, hogy lesz néhány negatív megjegyzés, de minden utazás egyetlen lépéssel kezdődik. Egy igazi párkapcsolat a leggyönyörűbb dolog, ami egy emberi lénnyel történhet. Nem hiszem, hogy a pornográfiának bármilyen helye lehetne ebben.

– ismertette álláspontját a városvezető.

Tudják, hogy lesznek ellenállók

A Toowoomba City Women nevű nőjogi szervezet vezérigazgatója, Letitia Shelton szintén úgy gondolja, hogy a pornó lealacsonyítja a nőket, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a kezdeményezés céljaival nem minden lakó fog tudni maradéktalanul azonosulni (vagyis lesznek olyan renitens polgárok, akik továbbra is néznek pornót).

„Azt szeretnénk, ha felismernénk a kárt, amit a pornó közösségnek okozhat, és hogy lássák, mit tesz az életükkel.”

Via LifeSiteNews, ABC