A British Ariways pilótáját, az 51 éves Colin Glovert azután függesztették fel, hogy kikerült a netre néhány különösen perverz fotó, amelyeken állítólag ő látható, miközben ruháitól megszabadulva pózol egy repülőgép pilótafülkéjében. Az egyiken például női harisnyában terpesztve villantja meg férfiasságát, egy másikon meg pornómagazinokra maszturbál.

Miközben a kapitány a testi örömökkel volt elfoglalva, a gépet valószínűleg az autópilóta vezette, de a fotókon szereplő sorozatszámok alapján a képek két különböző járaton készülhettek. A férfi tagadta, hogy bármi köze is lenne a fotókhoz, a légitársaság viszont azonnali hatállyal felfüggesztette.

„Nagyon komolyan vesszük a felmerült vádakat.”

– nyilatkozták.

A szokatlan eset kapcsán Chris Yates légiközlekedési szakértő elmondta, szinte biztosra vehető, hogy a szelfik nem egy szimulátorban készültek, így a pilóta az utasok életét is veszélyeztette, hiszen egy hirtelen jött turbulencia esetén nem feltétlenül tudott volna időben közbeavatkozni.

Update: A témában járatos olvasónk szerint a történet abból a szempontból eléggé kamugyanúsnak tűnik, hogy a polgári utasokat szállító repülőket nem egyetlen pilóta szokta vezetni, ráadásul a monitorok nem működnek a képen, ami arra utal, hogy a gép a földön állt a fotózás során.

„Mindazonáltal mindegyik esetben jogos a felfüggesztés, de nem az utasok veszélyeztetése miatt, hanem közveszélyes hülyeség miatt.”

– vonta le a konklúziót olvasónk, akinek észrevételét ezúton is köszönjük!

Via The Sun