Bizonyára már ön is sejti, hogy miért, de a biztonság kedvéért leírjuk. Azért, mert esik a hó. Ez november közepén nem számít szokatlan eseménynek, mindenesetre jobb, ha tud róla, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Veszprém és Zala megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, a szél és a hófúvás veszélye miatt.

A legtöbb hóra szombaton napközben az Alpokalján és a Dunántúli-középhegységben lehet számítani, akár 5 centiméter is eshet. Helyenként azonban ennél nagyobb mennyiség is hullhat. Mint például a Kékestetőn, ahol most ilyen látványban lehet része.

Az ország más részein inkább zuhé formájában jelentkezik az égi áldás. Somogy, Tolna és Zala megyékben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mert 24 óra alatt 30 milliméternél is több eső várható. Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyékben valamivel jobb a helyzet, ezekre a helyekre hasonló okokból elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ha a zord idővel dacolva kimerészkedik a szabadba, öltözzön fel rendesen, mert az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű.