2016 az őrült, valóságtól teljesen elrugaszkodott kajatrendek éve volt a világban: ennyi bizarr ételkülönlegesség csak ritkán születik egy adott időszak alatt a gasztronómiában. Volt idén szusival töltött burrito, szivárványszínű bagel és befőttesüvegbe gyömöszölt saláta is. A BuzzFeed összegyűjtötte a 15 legőrültebb hipszter kajatrendet, aminek persze nem minden elemét tartjuk rossznak, sőt. De azért furcsák, az biztos.

1. Szusi burrito

A mexikói-japán ételmixnek gyakorlatilag semmi értelme: a burritoban az a jó, hogy nagy és laktató, a szusi pedig pont az ellenkezője.  

2. A Szivárvány színű bagel

@seoulany__ által közzétett fénykép,

A bagel önmagában is elég különleges és laktató étel, semmi szükség rá, hogy befessük különböző színezékekkel.

3. Cukkinis tészta

Az biztos, hogy ez a tésztatípus szuperegészséges és diétás étel, de mi történik, ha valamilyen szószt teszünk rá, mondjuk bolognai spagettit készítünk belőle? Hát, elég bizarr lesz a végeredmény.

4. Karfiolos pizza

Ezen a pizzán a feltétek sokkal ínycsiklandozóbbak, mint maga a pizzatészta: ez a hipszter pizza bizony karfiolból készült. Jó étvágyat!

5. Matcha ízű macaron  

Sajnos az a helyzet, hogy a matcha a japánok egyik legnemesebb zöld teája, egyszerűen nem való macaron süteménybe.

6. Szénné pakolt pirítósok

Egy pirítósra elég valamilyen vékony feltétet rakni, nem kell szétpakolni mindenféle zöldséggel. Akkor már inkább készítsünk salátát, és tegyünk mellé egy pirítóst.

7. Az összetevőivel felszolgált kávé

Nora (@causewelovefoodanddrinks) által közzétett fénykép, Az ember sokkal jobban szereti, ha már össze van mixelve a kávé, a tej, és a cukor és nem külön-külön szolgálják fel.  

Egy átlagos kávéfogyasztó sokkal jobban szereti, ha már össze van mixelve a kávé, a tej, és a cukor és nem külön-külön szolgálják fel.
 
8. Kézműves sörök

@dogman800 által közzétett fénykép,

Antony Bourdain mondta, hogy az ember azért jár bárokba, hogy találkozzon másokkal, jól érezze magát vagy éppen beszélgessen egy jót. De biztosan nem azért, hogy a kézműves, mikroorganikus söröket elemezze!

9. Csípős, ecetes uborka

A lista következő elemét a magyar gasztronómia ismerői kikérik maguknak, hiszen nálunk a mai napig nagyon népszerű a befőttes üvegbe csomagolt, ecetes uborka. Persze teljesen érthető, hogy a tengerentúlon ez egy elég bizarr kajának tűnik. 

10.  Smoothie golyók

Ez az ételspecialitásnak csúfolt smoothie golyó nagyon jól néz ki, de más pozitív tulajdonsága nem nagyon van.

11. Zöld gyümölcslevek

Ha kifacsarunk egy gyümölcsöt, a vitamintartalom egy része elszáll, és bár valóban nagyon fancy és menő ez az üveges kiszerelés, de teljesen felesleges hipszterkedés ez is.

12. Díszes csomagolású táblacsokik

Egy édességtől azért nem feltétlenül várjuk el, hogy luxus külsője legyen.

13. Vágódeszkán feltálalt ételek

Ez is elég feleslegesnek tűnik, hiszen általában azért megyünk étterembe, hogy különleges kiszolgálásban részesüljünk, és a vágódeszkán feltálalt étel nem tartozik ezek közé.

14. Befőttesüvegbe gyömöszölt saláta

Ki találta ezt ki és miért gondolta, hogy praktikus megoldás befőttesüvegből salátát enni?

15. Óriásdesszertek

Oké, elég ínycsiklandozó, de azért mégsem mernénk kipróbálni. Egy ilyen cukor-atombombától egész biztosan kómás állapotba kerülnénk.