A 36 éves Eman Ahmed Abd al-Ati az egyiptomi Alexandriában él, és 500 kilós súlyával a világ legkövérebb nőjének számít. Az elefántkórral diagnosztizált asszony 11 éves korában hízott el, majd agyvérzést szenvedett, az elmúlt 25 évben pedig nemhogy házát nem tudta elhagyni, de ágyából is képtelen volt felkelni. Ahhoz, hogy kórházba szállítsák, egy darut vezényeltek ki a helyszínre.

A nőt előbb ágyastól emelték ki otthonából, majd teherautóval fuvarozták el a reptérre. A repülőgépet, ami egy gyomorszűkítő műtétre Indiába vitte, életmentő berendezésekkel és egy speciális ággyal kellett felszerelni különleges igényei miatt.

Eman Ahmed Abd al-Ati február 11-én, szombaton érkezett meg egy mumbai egészségközpontba, ahol Muffazal Lakdavala indiai sebészprofesszor fogja megoperálni. Az orvos azután ajánlotta fel segítségét, hogy a fülébe jutott a nő története. Nemcsak a beavatkozást vállalta ingyen, hanem személyesen járt közben a vízuma érdekében is.

Bár indiai szakemberek egy csoportja körülbelül három hónapig kezelte az asszonyt Egyiptomban, a műtétre még további egy hónapot kell várnia. Addig a biztonság kedvéért megfigyelés alatt tartják.