Spanyolországban évről évre egyre komolyabb gondot okoz a népességfogyás. A helyzet tavalyra odáig fajult, hogy többen haltak meg, mint amennyien születtek az országban. A spanyol kormány éppen ezért cselekvésre szánta el magát, de olyan módon, amire jó eséllyel senki nem számított. Úgy, hogy szexcárrá nevezték ki Edelmira Barreira demográfiai szakértőt.

Ha a szexcárok munkaköri leírásával nincs tisztában, vélhetően nincs vele egyedül, ezért adunk egy kis segítséget. Edelmira Barreira feladata az lesz, hogy cselekvésre buzdítsa az ágyban tétlenkedő párokat, amit a gyakorlatban egy nemzeti stratégia kidolgozásával kell megvalósítania.

A gyermekáldást érintő mutatók soha nem látott mértékű, 18 százalékos zuhanását egyébként azzal indokolják, hogy az emberek túl későn érnek haza a munkából, és akkor sem szexelnek, hanem például falatoznak az ágyban.

A gondokat tovább szaporítja, hogy a spanyol nők túl későn vállalnak gyereket: a statisztikák szerint átlagosan 32 évesen, ami azt jelenti, hogy ebben a tekintetben ők a legidősebbek egész Európában.

Via The Sun