Egy szibériai srác, a 23 éves Nikolay Posled élete öt éve vett gyökeres fordulatot. Látása rohamos hanyatlásnak indult, ezért kénytelen volt megbarátkozni a szemüveges lét gondolatával. Előtte nem keltett különösebb feltűnést, ám hirtelen azon vette észre magát, hogy Harry Potterként mutogatnak rá az utcán, mivel külseje így a híres varázslótanoncéhoz vált hasonlatossá.

Mielőtt nyilvánosságot kaptam a médiában, ez nem okozott zavart az életemben, de most már kényelmetlenül érzem magam miatta. Nem vagyok színész és nem tettem semmi kiemelkedőt. A cukorkákért vagyok felelős egy krasnoyarski szupermarketben

– adott betekintést hányattatásaiba.

Az hagyján, hogy egy csomóan akarnak vele fotózkodni, de közösségi oldalán az emberek mindenféle bizarr üzenetekkel bombázzák. Néhány „vicces fickó” egyenesen az életét fenyegeti, a nők meg azzal zaklatják, hogy csináljon nekik gyereket.

Ők nyilván Harry Potter-rajongók. Mindez igazán vicces, ugyanakkor még mindig nem értem teljesen, hogy mi folyik itt. Nagyon új nekem az egész. Főleg az, hogy hirtelen mindenki akar valamit tőlem.

Helyzetét tovább bonyolítja, hogy van egy barátnője, aki vélhetően nem annyira rajong az ötletért, hogy párja idegen nők kedvéért kis Harry Pottereket gyártson.

Nikolay Posled egyébként a történetet megteremtő J. K. Rowling összes könyvét elolvasta, és manapság is szívesen lapozgatja azokat. Sőt, van egy szarvasos tetkója, de azt mondja, nem azért, mert az ifjú varázslónak ugyanilyen patrónusa van.

"Csak egy szarvas az erdőben."

A szibériai Harry Potter minden lehetséges fórumon igyekszik elmondani, hogy nincsenek különleges erői, ahogy bálványai sem. Mint mondta, arra sem törekszik, hogy Daniel Radcliffe-fel találkozzon, de már azon sem lepődne, ha egy napon így hozná az élet.  

Via Siberian Times