Most már azt is tanulmányok bizonyítják, hogy ha lemondunk a szexről, vagy csak huzamosabb ideig nem csináljuk (mondjuk egy szakítás vagy egy hirtelen jött cölibátusi fogadalom miatt), a testünk alighanem fel fog lázadni ellene, és minden erejével azon lesz, hogy ezt a tudtunkra is adja. 

Noha minden test különböző, és az igényeink, de a szexuális éhségünk is eltérhet másokétól, nagy általánosságban mégis elmondható, hogy számos fizikai tünet kiváltója lehet, ha nem élünk rendszeres és kielégítő szexuális életet. Ezeket olvashatja alább. 

Szomorúvá tesz

A szex a fizikai érintkezésről szól, és ha a test ezt nem kapja meg időről időre, akkor a lélek is csorbul. Sari Cooper szexuálpszichológus rávilágít, hogy az emberek egymás bőrével érintkeznek szex közben, ami a legősibb módja annak, hogy megnyugtassák egymás lelkivilágát, akárcsak az anya, aki magához szorítja az újszülött gyerekét. Szex közben is pontosan ez történik, bőr a bőrrel érintkezik, ekkor pedig oxitocin termelődik (ezt az endorfin mellett szintén boldogsághormonként tartják számon), amely pozitív irányba befolyásolja a résztvevő felek hangulatát. 

A nő hüvelyfala meggyengülhet

Főként a menopauzán átesett nőkre vonatkozik ez a megállapítás. Ha nem élnek rendszeres szexuális életet, előfordulhat, hogy a hüvely fala elvékonyodik, amely akár fájdalmas együttlétet is eredményezhet a későbbiekben. 

Erős menstruációs fájdalom

Már több ízben bebizonyították, hogy a gyakori szexuális élet hatással van a menstruációs fájdalmakra is. Eszerint, aki elég sokat szexel, nem görcsöl annyit vagy olyan intenzitással, mintha nem szexelne, így pedig kevésbé szenvedi meg a ciklus ezen időszakát. 

Nő a stressz

Ha nem szexelünk, egyre stresszesebbé válunk, állítják a kutatók. Persze számos egyéb oka is lehet annak, hogy egy jót stresszeljünk, ugyanakkor az is biztos, hogy a szex segít oldani a feszültséget, így pedig a stresszt is képes az elviselhető szintre csökkenteni. Ha viszont túl hirtelen áll le valaki a szexszel, még az addiginál is erősebb stressz uralkodhat el rajta.

Szóval érdemes sokat szexelni, jót tesz a testnek és a léleknek, ha ez eddig nem lett volna egyértelmű.