Szakértők szerint, ha egy nő szép akkurátusan kifújja az orrát szex előtt, sokkal több esélye lesz arra, hogy orgazmust éljen át, mintha hagyná bedugulva hanyagul. Még mielőtt azt gondolná, hogy ez egy újabb agyament módszer arra, hogy a pszichoterapeuták némi fizetéskiegészítéshez jussanak, felhívjuk a figyelmét a kutatás eredményének elméleti hátterére. 

Kimutatták ugyanis, hogy a nők nagyon érzékenyek a testből kiáramló szagokra és hormonokra, tehát egész elképesztő módon képesek felizgulni akkor, ha egy számukra jó illatú férfiegyeddel készülnek szexuális aktusba bonyolódni. Ha viszont nem érzik a másik illatát kellőképpen, vagy az illető igen büdös, akkor az izgalom is elmarad (vagy legalábbis kevésbé lesz mérvadó). Következésképp

A BEDUGULT ORR CSÖKKENTI AZ ORGAZMUS ELÉRÉSÉNEK ESÉLYEIT.

Phillip Hodson pszichoterapeuta azt nyilatkozta a Sunnak, hogy az orr elzáródása miatt a nők kevésbé adják át magukat a szenvedélynek, szóval annak kifújása remek stratégia lehet a probléma megoldására. 

Saját terápiás tapasztalataim alapján jól tudom, hogy az egészséges nők és férfiak szexuális reakcióit kifinomultabbá teheti, ha tudatosan szaglászni kezdik a partnerüket. 

A németországi Drezdai Műszaki Egyetem kutatói hetven fiatal felnőtt szexuális életét és szaglási érzékelését vizsgálták, majd a válaszok alapján építették fel rangsorukat. Az eredmények azt mutatták, hogy a magas szagérzékenységgel rendelkező férfiak és nők kellemesebb szexuális élményről és több orgazmusról számoltak be (mondjuk az utóbbi inkább csak a nőket jellemezte). 

Azt mondják továbbá (és ezzel megint csak a nőknek kedveznek, sajnáljuk), hogy ha az orgazmus minőségét is javítani szeretné valaki, érdemes a peteérés előtti és utáni pár napban szexelni, mert a magas progeszteron- és az ösztrogénszint miatt a vágy ekkor sokkal erőteljesebb, mint a ciklus luteális szakaszában.