Egy 41 éves kutyasétáltató, Beth Jannetta, találta meg azt a tetemet, ami jelenleg elég nagy lázban tartja a tengeri élővilággal foglalkozó walesi kutatókat. Az asszony ugyanis egy első ránézésre beazonosíthatatlan lény hullájára bukkant a Gower-félsziget egyik tengerpartján.

A nő elmondása szerint, ő cetnek nézte a tetemet, mások azonban krokodilt látnak bele, sőt a hírről beszámoló brit Metro, földönkívüli-szerű lényként hivatkozik rá. Bár egyelőre a tudósok sem tudják, mi lehet ez, abban egyetértenek, hogy a választ a Földön, pontosabban a vízben kell keresni. Szerintük valamilyen bálnáé vagy delfiné lehet a partra vetett tetem.

Először talán azt hinné rá az ember, hogy krokodil, de biztos nem az. Van egy nagy dudor a koponyáján, ami a cetfélékre jellemző. Ezeken a partokon különösen júniusban és júliusban sok bálnát és delfint találunk, nagy részüket már akkor, mikor a tetemüket partra veti a víz és elkezdtek lebomlani

- elemezte a látványt a Dr. Dan Forman, a Swansea Egyetem professzora.

Persze amíg nincs rá egyértelműen válasz, addig mindenki a maga ízlése szerint gyárthatja az elméleteket a tetemről. Ha úgy tetszik lehet, hogy ennek oroszországi kacsacsőrű izének a rokona, de persze azt sem lehet teljesen kizárni, hogy egy mélytengeri ufó jött fel a felszínre.