Bár most éppen a Nagy Pöcs Energia téma pörög, Alicia Walker, a Missouri Egyetem szociológia professzora mégis azt határozta el, hogy egy tanulmányban összefoglalja, miként hat a férfiak életére a konkrét péniszméretük. Hiszen, mint már sokan mások előtte, Walker is megfigyelte azt, hogy gyakran a férfiak magabiztossága egyenesen arányos a péniszméretükkel, így akinek nagy van, az gyakran (de nem mindig!) elégedettebb magával és az életével, mint az, akinek kicsi, vagy úgy érzi, hogy túl kicsi. Nos, ezt a régóta ismert problémát szeretné a szociológus jobban feltárni, ehhez pedig sürgősen szüksége van legalább 3600 péniszfotóra.

Walker a Men's Health magazinnak beszélt a kutatásról, így kiderült, hogy olyan jelentkezőkre van szüksége, akik hajlandóak kitölteni egy kérdőívet a témában, és képeket is küldenek neki mind az erektált, mind a nyugalmi állapotban lévő péniszükről. Emellett 22 évnél idősebbek, és Észak-Amerikában vagy az Egyesült Királyságban élnek.

A nőnek egyébként azért van szüksége ilyen gyorsan a képekre, mert bár még csak júniusban látott neki a tanulmánynak, augusztus közepére szeretne már végezni is vele. Elmondása szerint egyébként azt szeretné bizonyítani a kutatással, hogy sok férfi alábecsüli a saját méretét és emiatt felesleges szorongásnak teszi ki magát.