Csakúgy, mint az öltözködésben, a tetováltatásban is vannak trendek, csak persze a ruházkodás divatja gyorsabban változik, egyrészt mert könnyebb a ruháinkat lecserélni, mint a tetoválásainkat, másrészt a divat sebességét a multicégek mesterségesen pörgetik. A '90-es években például az úgynevezett tribal stílusnak hódoltak a leggyakrabban a tetováltatók, illetve egyre-másra készültek az úgynevezett ribancrendszámok a nők csípőjére, most pedig nagyon mennek, úgy tűnik, az arctetoválások, valamint népszerűek a geometrikus formák.

Ez utóbbihoz kapcsolható az optikai illúziókat a testre rajzoló tetoválások trendje, nemrég egy különösen látványos jött szembe az Instagramon, ezért gondoltam, összeszedek belőlük néhányat. Az alábbi férfinak egy lyukat tetováltak a koponyájába.

Az alábbi meg fiatalembernek olyan tetoválása, mintha lyukas lenne a vádlija.

A fenti illúziónak egy másik verzióját mutatja az alábbi poszt, szintén egy nagy lyukkal, de ezúttal valakinek a karján keresztül. És kattintson ide egy másik, optikailag kilyukasztott könyökért!

Az alábbi tetoválás mintha egészen furán domborodna, videón különösen furcsán néz ki – kattintson ide egy másik hasonló fotójáért! A fenti borítóképen saját művei előtt látható Victor Vasarely bizonyára nagyon értékelné ezeket a műveket.

Nincs feltétlenül köze a geometrikus formákhoz, de optikai illúzió az a trend is, amikor pontosan ugyanaz az ábra többször szerepel egymás mellett, néhány milliméter elcsúszással, esetleg más színben, így az elmosódottság, illetve a lebegés, harmadik dimenzió illúzióját keltve. Alább egy példa Elvis Presley-vel, kattintson ide egy Csodaországba tévedt Alízért, illetve ide egy Star Wars-os változatért, vagy ide egy 3D szemüveggel még élvezetesebb koponyáért.

Az amerikai Jesse Rix pedig szintén háromdimenziós illúziókat tetovál a klienseire, amelyek általában úgy néznek ki, mintha a tetovált test meg lenne nyitva és be lehetne látni a belsejébe. Íme egy jó példa videón, és ezzel itt abba is hagyjuk a felsorolást, hiszen aki több ilyet szeretne látni, az ezekből az Insta-posztokból kiindulva könnyen rengeteg továbbit talál majd erre a kicsit bizarr trendre.