Top10-es listát állítottak össze a világ legjobb zenei fesztiváljairól, a rangsornak pedig az első és második helyén is magyar rendezvény szerepel. Ön szerint melyek ezek?

A koronavírus-járvány következtében a fesztiválozás háttérbe szorult: 2020-ban egyetlen rendezvényt sem tartottak meg, és idén is csak néhány helyszínen nyitották meg a kapukat a szervezők.

Jelenleg úgy tűnik, 2022 lesz a zenei fesztiválok nagy visszatérésének éve, ennek apropóján pedig listát készítettek arról: a világ vajon mely pontján lehet majd a legvadabbat bulizni.

A kempingezések, sátoros bulik szakértője, a Cool Camping a világ legjelentősebb fesztiváljait kutatta. Arra voltak kíváncsiak, melyik esemény nyújtja a legtöbbet a fesztiválozóknak a pénzükért, ezt pedig különböző szempontok alapján vizsgálták.

A rangsor összeállításakor számításba vették a jegyek értékét, azaz, hogy annak áráért milyen előadók koncertjein vehetnek részt a bulizók.

Ezen kívül figyelték, hogy mennyi egy sörnek, egy hamburgernek, valamint egy pólónak az ára a fesztivál területén belül.

A különböző szempontok alapján a zsűri végül arra jutott, hogy a legértékesebb fesztivál a világon...

a balaton sound.

A Zamárdin megrendezett zenei eseményt a sorban a SZIGET Fesztivál követte, amelynek szervezői a napokban tették közzé 42 fellépő kilétét.

Mint kiderült, a kiemelt előadók között az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings of Leon szerepel, de rajtuk kívül ott lesz még többek között Alan Walker, a Bastille és Lewis Capaldi.

A Balaton Sound fellépőiről egyelőre még nincsenek hírek.

és íme a top10-es lista!

  1. Balaton Sound, Magyarország
  2. Sziget, Magyarország
  3. EXIT Festival, Szerbia
  4. Street Parade, Svájc
  5. Colours of Ostrava, Csehország
  6. Sunburn, India
  7. Rock am Ring, Németország
  8. Wanderland Music & Art Festival, Fülöp-szigetek
  9. Rock in Rio, Brazília
  10. Open'er Festival, Lengyelország