Nemrég megírtuk, hogy a müncheni reptér egyik terminálját szavazták meg a légiutasok a világ legjobbjának. Olvasónk, Krisztina emiatt írt nekünk, hogy megossza tapasztalatait a Ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatban. Levelét alább olvashatja, ha pedig ön is szívesen elmondaná, mit gondol a témáról, kérjük, írjon nekünk levelet!

Csak pár másikkal tudom összehasonlítani Ferihegyet (van az a kor, ami fölött már sosem fogod elfogadni, hogy átnevezték:)), de én kifejezetten szeretem a következők miatt:

van wifi, és van dohányzó terasza.

Ez utóbbi roppant kellemes, hisz van hova kimenni a friss levegőre, és aki dohányos, annak – nem kell részletezzem –, sokat segít a várakozási idő eltöltésében. Én például nem szeretek repülni, minden alkalom stressz, és jó érzés, hogy indulás előtt legalább ezzel meg tudom nyugtatni magamat.

Mégsem ez a fő ok, amiért írok, mert még sosem szóltam hozzá semmihez, és más blogokban sem szoktam.

Ferihegy BKV-s megközelíthetősége kritikán aluli.

Nevetséges, hogy egy darab buszból lehet választani, az is 10 percenként megy. Az egyetlen normális állomása a végállomás, ahonnan metróval megközelíthető a belváros. Állandóan fürtökben lógnak rajta az emberek. Ez kifelé sem kellemes a csomagokkal, de kifejezetten dühítő az, mikor ki tudja, hány óra utazás, átszállás után hullafáradtan, cuccokkal megpakolva nyomorogsz mint a heringek a konzervdobozban. Ami még dühítőbb, mikor fel se férsz. A következőre se biztos.

Könnyű belátni: ha csak egy gép száll le egy időben, és az utasoknak csak fele menne busszal, akkor se férnének be kényelmesen 3-4 busznál kevesebbe. És a gépek elég sűrűn érkeznek. Azoktól a szerencsétlenekről pedig nem is beszélek, akik ezt a buszt tudják csak választani a mindennapi ügyeik intézésére. A minap jöttem befelé a városba és minden megállóban otthagytunk pár helyi lakost, akik jogosan dühöngtek. Szégyen és gyalázat, hogy ez így működik. Hogy nincs legalább 2-3 busz ami a várost más-más irányból közelítené meg (mondjuk az M0-on menne).

Ön is gyakran utazik? Van véleménye?
Írja meg nekünk!

Vagy ha már csak ez az egy van, akkor járna sűrűbben (arra persze hangosan figyelmeztetik az utasokat, hogy lyukasszanak, és leszállás után a metrón is lyukasszanak. Például adhatna Magyarország egy olyan gesztust, ha már trágya a BKV, hogy a buszra váltott jegy érvényes legyen a metróra. Szép álom, nem?). Azt hiszem Olimpia helyett végre kivezethetnék a metrót Ferihegyre... vagy építhetnének egy másik utat, mert ha a gyorsforgalmin bármi gond adódik – aminek a felújítása ismét elmarad, ahogy a napokban olvastam, de „jobb is így”, hisz akkor még nagyobb szívás lenne a reptéri közlekedés – akkor nincs B terv...

Összegezve: Ferihegy tök jó, értelmesen vannak kinn az irányítótáblák, mindenhol kedvesek, kellemesen el lehet tölteni az időt, jók a kaják, lehet wifizve cigizni, de a közlekedés rettenetesen lerombolja azt, ami nemzetközileg tökéletesen megállhatná a helyét.

Borítókép: Bődey János / Index

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Olvasónk egy korábban megjelent posztunkra reagált, mennyire értenek vele egyet? Kerültek már kellemetlen helyzetbe a buszon?

Posted by Velvet on Thursday, 23 March 2017