Európa

Szivárványokkal üzennek egymásnak a német gyerekek a karanténból

március 28., 10:04 Módosítva: 2020.03.28 15:45
56

Egy Németországban élő unokatestvérem kérdezte, hogy nálunk is van-e szivárványos kezdeményezés a karantén idejére a gyerekeknek. Nekem nincs gyerekem, szóval nem tudom, hogy ezért van-e, de egyelőre nem hallottam ilyesmiről, ezért gondoltam, hátha a Velvet olvasói között is lesz, akire az újdonság erejével hat ez a Németországban indult akció.

Arra buzdítják a gyerekeket, hogy rajzoljanak egy szivárványt, és ragasszák ki az ablakukba, vagy az ajtóra, hogy kintről, például a szembelevő házból vagy az utcáról is lehessen látni, hogy hol lakik egy-egy gyerek. Ha a kicsiket elviszik egy-egy rövid sétára, akkor láthatják, mennyi helyen vannak még más gyerekek, akiknek szintén otthon kell maradniuk. Az alábbi képre kattintva elolvashatja a felhívás eredeti német szövegét, illetve megnézhet két jópofa rajzot.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ön mit szólna, ha az egyik szomszédja elkezdene DJ-zni a erkélyen a járvány miatt?

március 22., 10:15 Módosítva: 2020.03.23 15:00
203

Elég sok videó van már a neten, ami azt mutatja, hogy az Olaszországban több hete tartó karantén monotóniáját azzal próbálják néhányan megtörni főleg a félsziget délebbi részein, hogy az emberek az erkélyükről zenélnek a többi lakónak, illetve az esetleges arra járóknak (akikből elvileg ugye nem lehet túl sok, tekintve, hogy kijárási tilalom van). Íme egy példa Palermóból.

Távolról sincs vége, olvasson még

Három hónapra ment Olaszországba, de ottragadt, itthoni munkahelye megszűnt

március 22., 09:29 Módosítva: 2020.03.23 13:56
18

Olvasónk tavaly decemberben költözött  a dél-olaszországi Lamezia Termébe, szerelméhez. Itthoni munkáját maga mögött hagyva Olaszországban szeretett volna három hónapig élni, hogy aztán párjával együtt térjen haza, ám ekkor még nem is sejtette, hogy a koronavírus mennyire átrendezi terveit. Az ő levelét olvashatják most, melyben arról ír, hogyan bolydult fel Olaszország és a saját élete a járvány miatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap képe: kiállították a koronavírus szobrát Bristolban

március 19., 16:12 Módosítva: 2020.03.20 12:41
44

A fenti borítófotóra behajoló arc Luke Jerram arca, aki egy brit képzőművész, és szobrokat-installációkat készít. Az Instagramját csak ajánlani tudom, most hogy én is felfedeztem őt annak kapcsán, hogy Jerram úgy döntött, készít egy koronavírus-szobrot. Ez az alkotás egy szokatlan anyagból, üvegből készült, és 23 centiméter széles, azaz egymilliószor akkora, mint egy igazi vírus. A művet az angliai Bristolban állították ki.

Jerram azt nyilatkozta, a szoborral azon tudósoknak és kutatóknak kíván emléket állítani, akik jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a járvány mielőbb megfékezhető legyen valamilyen gyógyszerrel és/vagy védőoltással. Hozzáteszi, hogy bízik abban, hogy a világ kormányai és a lakosság a szakértőkre és tudósokra hallgatnak majd azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedéseket kell hozni, hogyan kell mindannyiunknak összefognunk a koronavírus terjedésének lassítására, illetve megállítására.

Távolról sincs vége, olvasson még

Na de hogyan védik meg a királynőt?

március 18., 07:18 Módosítva: 2020.03.19 15:41
3

Nézzünk szembe a tényekkel: II. Erzsébet angol királynő megállíthatatlan, ugyanakkor 93 éves. A People arról ír, rendes éves elfoglaltságainak menetrendjét felülírják a koronavírus miatti intézkedések. Bár néhány kisebb találkozón (négyszemközti egyeztetések nagykövetekkel, egy új repülőgép-anyahajó parancsnokával, Hereford püspökével és Boris Johnsonnal) a korábbi tervek szerint vesz részt, a hét második felében ilyen elfoglaltságai véget érnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Íme a bizonyíték, hogy a királynő jóban van Harryékkel

március 17., 10:24 Módosítva: 2020.03.18 14:21
36

Bár az utóbbi időben több cikkünk is megjelent, melyben arról írtunk, elhidegült egymástól Meghan Markle és a királyi család többi tagja, annyira mégsem orrolhattak meg egymásra. A The Sunday Times szerint Meghan Markle és Harry herceg elfogadták a királynő meghívását, aki nyárra kedvenc rezidenciájára, a Skóciában található Balmoralba hívta meg őket. A párral együtt gyerekük, Archie is ott lesz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ingyen pornóval kedveskedik a Pornhub az olaszoknak

március 14., 08:49 Módosítva: 2020.03.16 08:46
171

Megesett az egyik legnagyobb pornóoldal, a Pornhub szíve a karanténban rekedt olaszokon, ezért ingyenpornóval örvendezteti meg őket. A gáláns meglepetésről Twitter-oldalukon számoltak be, szúrta ki a Bors

Távolról sincs vége, olvasson még

Ezek a Katalin hercegnéről készült fotók bearanyozzák a napunkat

március 8., 10:32 Módosítva: 2020.03.09 11:17
1

Írországban sportolt a férjével: a riadalom és az öröm képei következnek.

Ingatlanügynökből hivatásos domina lett ez a brit nő

március 7., 11:53 Módosítva: 2020.03.09 11:17
81

A 28 éves Zoe Noir egyetlen óráért 200 ezer forintot kér szenvedni vágyó klienseitől. Aki pedig hozzá szeretne hasonlítani, azt szívesen tanítgatja.

Meghan és Harry filmsztárokként tértek vissza

március 6., 09:14 Módosítva: 2020.03.07 12:05
36

Megtekintettek egy lánykérést is. Szuper fotókkal kezdődtek a hercegi pár utolsó hivatalos elfoglaltságai Nagy-Britanniában.

Eltávolították a szenteltvizet ebből a zürichi templomból a koronavírus miatt

március 2., 10:48 Módosítva: 2020.03.07 12:05
107

Ebben a posztban alapvetően arról lesz szó, hogy a koronavírus a templomok és szentmisék rendjére is hatással van, de hadd kezdjem az elején, hogy kiderüljön, hogy mindezt honnan tudom és hogy pontosan hol lőttem a telefonommal ezeket a béna, de azért remélhetőleg érdekes fényképeket.

Szóval a múlt hét hétfőn érkeztem vissza Zürichbe, ekkor Svájcban még egyáltalán nem volt koronavírus. Másnap viszont az egyik déli, Olaszországgal határos kantonban találtak egy beteget, aztán ahogy telt a hét, terjedt a betegség Svájcban is, március 1., azaz vasárnap estére 27 megbetegedést erősítettek meg. Két olyan helyen jártam ez alatt az egy hét alatt, ahol látványos változások történtek a vírus miatt, ezek:

  1. a közért;
  2. a templom.

(Mondjuk be kell, hogy valljam, hogy mivel most otthonról dolgozom, túl sok nyilvános helyen ezeken kívül nem voltam, csak pl. egy ravioliboltban, egy szabadtéri kondiparkban, egy hozzánk közel eső erdős részen, ahol futni szoktam, és egy olyan étteremben, ahol látássérültek dolgoznak és teljes sötétben szolgálják fel a Zürichhez képest megdöbbentően finom vacsorát. Ezeken a helyeken semmi nyoma nem volt a járványnak.)

Távolról sincs vége, olvasson még

A koronavírus miatt nem megy iskolába György herceg és Sarolta hercegnő

február 27., 14:02 Módosítva: 2020.03.07 12:05
10

Annyit írtunk az angol  királyi családról  az  utóbbi időben , de a legifjabb tagokról teljesen elfeledkeztünk, pedig György herceg és húga, Sarolta hercegnő élete sem unalmas: iskolájuk úgy döntött, hogy bezár a koronavírus miatt, írja a  Daily Star

Távolról sincs vége, olvasson még

Újabb felhajtás az angol királyi családban, 26 év házasság után válik a királynő unokaöccse

február 18., 14:16 Módosítva: 2020.02.19 15:21
11

Sok a változás az angol királyi családban: először Harry hercegék tették át székhelyüket egy másik kontinensre, aztán Vilmos hercegék is bejelentették, hogy picit takarékra állítják magukat, és egyre többet tudni Beatrix hercegnő esküvőjéről is. Most pedig II. Erzsébet húgának, az elhunyt Margit hercegnőnek a fia okoz egy kis bosszúságot a királynőnek: válik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Beatrix hercegnő kilép az árnyékból

február 16., 07:57 Módosítva: 2020.02.17 16:20
16

Meghan Markle jött és ment, most Beatrixen a sor. Mutatjuk a királyi család legutóbb felkapott tagját.

41 éves, olasz, katolikus, meleg és örökbefogadott egy Down-szindrómás kislányt

február 1., 11:36 Módosítva: 2020.02.02 18:07
157

Először természetesen az olasz sajtó mutatta be Luca Trapanese történetét, a férfi honlapján van összeállítás arról, hogy hol mindenhol szerepelt már, élettörténetét könyvben is megírta már. Bár különösebben ismertnek nem számít Olaszországban sem, nemhogy Európa más országaiban, de azért a nemzetközi sajtóban is feltűnik néha, a BBC például még 2018-ban közölt vele interjút, ekkortájt készült róla a fenti borítókép is. Alább szintén ő látható kislányával egy olyan képen, amivel a könyvével kapcsolatos barcelonai eseményt ajánlja Instagram-követőinek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Top30: a britek legnépszerűbb dalai közé került a héten az Örömóda

február 1., 10:07 Módosítva: 2020.02.02 15:35
7

A briteknél nagy hagyománya van annak, hogy az emberek számon tartják, mi minden történik az ország hivatalos slágerlistáján, és sokszor indulnak mozgalmak arra, hogy egy-egy dalt egy bizonyos időpontban a No1 pozícióba juttassák. Ez a leggyakrabban karácsonykor szokott előfordulni, de például emlékezetes az az eset is, amikor a brit könnyűzenefogyasztók összefogtak, és így Margaret Thatcher halálakor az Óz, a csodák csodája című musicalből az a dal lett majdnem az első, de végül csak a második, amelyben a mumpicok örülnek, hogy Dorka háza ráesett a gonosz keleti boszorkányra, és amelynek a címe:

Ding-Dong! The Witch Is Dead.

Természetesen most a brexitet is meg akarták örökíteni a britek egy brexit-témájú dalnak a slágerlistára küldésével, sőt, nem csak eggyel, hiszen ugye az EU elhagyásának kérdése két pártra osztotta a briteket.

Távolról sincs vége, olvasson még

Évforduló van, Rubik Ernő nyitotta meg a nürnbergi játékkiállítást

január 30., 12:04 Módosítva: 2020.01.31 09:46
1227

40 éve került nemzetközi forgalomba a bűvös kocka, amit a 75 éves Rubik Ernő is megünnepelt a Spielwarenmessén.

Élő adásban esett el és vesztette el melltartóját Miss Belgium

január 13., 13:27 Módosítva: 2020.01.15 11:00
5

Bakitól vált emlékezetessé a 2020-as belga szépségverseny, ahol pont a győztesnek választott szépség, Celine Van Ouytsel élt át néhány kínos pillanatot. A 23 éves nő a színpad lépcsőjén lefelé sétálva botlott meg, annyira, hogy egyensúlyát elvesztve térdre vetette magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Visszalép az uralkodói tevékenységtől Harry herceg és Meghan Markle

január 9., 08:41 Módosítva: 2020.01.16 14:49
25

Drasztikus változásra szánta el magát Harry herceg és Meghan hercegné. A hercegi pár az utóbbi időben jelentősen visszavonult a közszerepléstől, illetve számos olyan rendezvényen sem jelentek már meg, amelyeken korábban rendszeresen részt vettek Angliában. Közös Instagramjukon egy közleményt jelentettek meg, melyben tisztázzák: visszavonulnak az uralkodói tevékenységtől.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy brit designer luxuslakást csinált egy régi kápolnából

2019. december 29., 15:29 Módosítva: 2020.01.02 09:10
4

Gardróbszoba, fejedelmi konyha és saját könyvár. Tekintse meg a brit lakáspiac legújabb ajánlatát.

A brit királynőnek 8 unokája van, de mindenki csak Harryt hiányolja

2019. december 24., 13:30 Módosítva: 2020.01.11 12:40
9

Itt van II. Erzsébet hagyományos ünnepi köszöntése 2019-re és az ehhez tartozó fotó, ami az Instagramra is kikerült. A brit királynő idei íróasztalával kapcsolatban azonban háborogni kezdtek Harry herceg, illetve az összeesküvés-elméletek rajongói, ugyanis a családjával állítólagos viszályban lévő herceg hiányzik a fotón megjelenített családtagok közül.

Távolról sincs vége, olvasson még

Íme negyedszázad karácsonyi lapjai a brit királyi családtól

2019. december 24., 08:56 Módosítva: 2019.12.27 11:07
17

A királyi család skóciai kastélyának személyzetéhez tartozó házaspár 1947 és 1972 között gyűjtötte a hivatalos, aláírt ünnepi lapokat. Íme 20 közülük.

Egy youtuber apuka virslis párnával hekkeli meg a brit karácsonyi slágerlistát már második éve

2019. december 18., 15:55 Módosítva: 2019.12.20 10:04
7

Ha ön látta az Igazából szerelem című filmet, akkor tudja, hogy a briteknél intézménynek számít a Christmas No1. Arról van szó, hogy a szigetországban rendkívüli érdeklődés övezi, hogy ki az első a slágerlistán az ünnepek alatt, és a slágerlistán az az első az ünnepek alatt, akinek a dalát a legtöbbször hallgatják a karácsonyt megelőző héten, azaz most.

A Christmas No1-t megszerezni roppant nehéz feladat és hatalmas dicsőség, pont azért, mert annyian vágynak rá. Az egész X-faktor koncepciója úgy lett kitalálva és időzítve, hogy a győztes dala lehessen a karácsonyi első helyezett, és valóban, fél évnyi főműsoridős realityvetélkedővel egy évtizedig általában el is lehetett érni, hogy a győztes az ünnepekre az első legyen. Az X-faktornak a civilizált országokban már leáldozott, de karácsonykor a legnépszerűbbnek lenni továbbra is roppant nehéz. Így aztán pl. két éve Ed Sheeran is Beyoncé segítségét vette igénybe, hogy mindenképpen övé legyen a Christmas No1. Tavaly azonban egy tök ismeretlen valakié lett a karácsonyi elsőség, és az illető idén is komolyan fenyeget. Nézzük csak!

Távolról sincs vége, olvasson még

Tenerifén élő magyar hölgy aratott a spanyol Got Talentben

2019. december 7., 13:06 Módosítva: 2019.12.09 10:46
17

Egy olvasónk, Péter küldte be a Velvetnek a következő videót, ezúton is köszönjük neki! Az alábbi adásrészletet bő két hete publikálta a Got Talent tehetségkutatók spanyol kiadása, és a most futó ötödik évad egyik meghallgatásán készült. A felvételen egy rendkívül jól éneklő hölgy tekinthető-hallgatható meg, de számunkra a dolog azért különösen érdekes, mert a 63 éves, Lady Viktoria néven bemutatkozó nő, bár Tenerifén él, magyar.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jól megszívatta svájci rajongóit FKA twigs, indoklás nincs

2019. november 29., 13:08 Módosítva: 2019.11.30 13:23
3

Nem sokkal első albuma megjelenése után lettem figyelmes FKA twigsre, ez még 2014-ben volt. Azóta esek egyik ámulatból a másikba a most 31 éves, brit énekesnő munkásságát követve, akit itt a Velveten is próbálok olvasóink figyelmébe ajánlani a lehetőségek szerint, bár zenei karrierje különösebb ismertséget nem hozott neki. A nagyközönség inkább annak kapcsán hallott róla, hogy egy ideig Robert Pattinson, majd Shia LaBeouf volt a pasija. FKA twigs legfrissebb, Magdalene című albuma egy szakításról szól, számomra nem világos, hogy melyiküktől való szakításáról, de mondjuk mindegy is.

Hónapokkal ezelőtt vettem észre, hogy november 28-ra van kiírva egy zürichi koncert FKA twigs meglehetősen rövid európai turnéja egyik állomásaként, és előre tudtam, hogy ezen a napon pont Zürichben leszek. Megvettük a jegyet, nagyon vártuk a koncertet, odamentünk tegnap este, erre a bejáratnál közli az ott strázsáló három biztonsági őr, hogy elmarad a koncert.

Az emberek folyamatosan érkeztek, nyilvánvalóan mindenki csak a helyszínen tudta meg, hogy mégsem lesz buli. Ez így elég fura, és az online rajongói reakciókat figyelve először mindenki egy betegségre-rosszullétre gondolt, mialatt hazafelé kullogva a közösségi médiába kommentelte bele csalódottságát, hiszen mi más miatt maradna el egy koncert így az utolsó pillanatban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Angliában élő magyar lány lett a Playboy brit arca

2019. november 27., 12:23 Módosítva: 2019.11.29 12:57
11

Ugyan a magyar Playboy lehúzta a rolót, de az eredeti amerikai verzió még mindig teljes gőzzel működik. Az idei évben is, mint rendesen kiválasztották a legcsinosabb nyuszilányokat, a „UK Bunny of the Year” elismerést pedig egy magyar lány, Borics Kitti, az amerikait pedig kollégája, Giavanna Adamo kapták.

Távolról sincs vége, olvasson még

És most feltesszük a legfontosabb kérdést a Magyarországon készült John Lewis-reklámról

2019. november 16., 17:00 Módosítva: 2019.11.18 15:14
16

Amint arról az utóbbi években rengeteget lehet hallani, a John Lewis nevű cég minden karácsonykor jelentkezik egy jópofa-megható reklámmal, ami Nagy-Britanniában már jó rég, nálunk csak újabban kirobbanó népszerűségnek örvend. A tavalyiban Elton John szerepelt, de az idei reklámról minden eddiginél többet hallhattunk, mert amellett, hogy ez is jópofa-megható, ráadásul Magyarországon készült, amint azt a Telegraph alapján a 24.hu már két napja megírta. Alább látható a szóban forgó reklámfilm, de a legfontosabb kérdést ezzel az egésszel kapcsolatban egy egykérdéses kvízben tesszük fel alatta. Ön tudja a választ?

Távolról sincs vége, olvasson még

Megérkezett a Starbucks Olaszországba, döbbenetes tolongás van

2019. november 13., 15:38 Módosítva: 2019.11.16 09:20
25

Kb. tíz éves voltam, ezért elég tisztán emlékszem, milyen volt, amikor anno megnyílt az első magyar McDonald's a Régiposta utcában. Ezek az emlékek jutottak most az eszembe, amikor a múlt hétvégén Torinóban jártam.

A legutóbbi időkre Olaszország maradt az utolsó olyan ország nyugat-Európában, ahol nem kezdett el terjeszkedni a Starbucks. Ebben elvileg nincs semmi meglepő, mert mi a fenéért venne bárki amerikai kávét méregdrágán egy steril, multicéges gyorsétteremben, amikor bármelyik sarkon fantasztikus és igazi olasz kávét kap egy euróért egy jópofa és lakályos bárban. Mindezt a Wikipédia által idézett forrás (Innovation Zen) úgy fogalmazta meg még évekkel ezelőtt, hogy bár az olasz kultúrának szerves része a kávéfogyasztás, az olaszok elsősorban bárokban, csészékből szeretik fogyasztani ezt az italt, nem pedig papírpohárból, menet vagy autóvezetés közben.

Így aztán Olaszországban nem volt egyetlen Starbucks sem tavaly őszig (és a többi hasonló típusú kávézólánc szintén hiányzik a kávézási kultúra hazájából). Na de tavaly novemberben vett egy nagy lélegzetet az amerikai monstrumcég, és kb. egy évvel ezelőtt megnyílt az első olasz Starbucks Milánóban. Ez nyilván siker lett, mert most november elsején megnyílt a második olasz Starbucks, ez most Torinó belvárosában. Ez előtt az üzlet előtt jártam most a hétvégén, és döbbenten állapítottam meg, hogy olyan nagy bent a sor, hogy messze kilóg az utcára, sőt, a következő háztömbig ér – pedig a nyitás óta már egy bő hét eltelt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Régen óvszert készítettek annak a viktoriánus háznak az udvarában, amit ma méregdrágán kínálnak eladásra

2019. november 7., 14:55 Módosítva: 2019.11.09 15:28
20

Anno a gyerekeknek tilos volt még csak rá is nézni az épületre.