Azt olvassuk a FemaleFirstön, hogy Robin Williams egyik utolsó filmjét, a Merry Friggin' Christmast újravágták, hogy „méltóbban állítsanak emléket” az elhunyt színésznek. A filmről korábban itt írtunk egy nyúlfarknyit, Amerikában még novemberben bemutatják – talán hozzánk is még idén ideér, hiszen karácsonyi film. 

A rendező, Tristram Shapeero úgy nyilatkozott, a film korábban tervezett befejezését változtatták meg. „Beszéltünk a producercéggel, és azt mondtuk, hogy »újra kell vágnunk, helyre kell állítanunk. Dolgoznunk kell azon, hogy méltó emléket állítson Robinnak«.”

Az augusztusban elhunyt színész egy gyógyuló alkoholista, tökéletlen apát alakított a filmben. Szereplőtársa, Joel McHale azt mondta, komoly, érzelmes élmény volt Williamsszel dolgoznia. „[Az egyik jelenet] érzelmi töltése nagyon erős volt, ez volt az első alkalom, hogy kamerák előtt össze kellett roppannom, és mindketten összetörtünk. Folyamatosan újra kellett kezdenünk a felvételt, és Robinból csak úgy áradtak az érzelmek.”

Williamsnek ezen felül három filmjét mutatják be. Az Éjszaka a múzeumban következő részét Amerikában karácsony előtt mutatják be, egy másik filmet, amelyhez a hangját kölcsönözte, valamikor jövőre. A Boulevard című, negyedik filmet már levetítették a Tribeca filmfesztiválon, de még nem talált forgalmazóra.