Az Amerikai botrány című film egyik jelenetében Rosalyn Rosenfeld (Jennifer Lawrence) fémet rak a mikrosütőbe, aztán csodálkozik rajta, hogy az egész felrobban.Ezek után az egész technológiát rossznak tartja, még egy cikket is idéz arról, hogy a mikró kivonja a tápanyagokat az ételekből. Az egész annyira nem is lenne izgalmas, de mint kiderült, egy létező cikkről van szó, aminek a szerzője most beperelte a filmeseket rágalmazásért és becsületsértésért – írja a Gizmodo.

A cikket jegyző Paul Brodeurt név szerint is megemlítették, de a férfi szerint rosszul idéztek a cikkéből. Brodeur szerint soha nem hangzott el tőle a tápanyagos állítás, és ő csak arról írt cikket a New Yorkernek és nyilatkozott a People-nek, hogy a mikrohullámú sütőket még nem próbálták ki eléggé ahhoz, hogy ilyen széles körben el lehessen őket terjeszteni.

„1975-ben több mint 800 ezer mikrohullámú sütőt adtak el, ami több, mint amennyi gázsütőt vásároltak ugyanennyi idő alatt. Senki sem tudja, mi a sugárzásnak az a szintje, ami még biztonságos. Pár tanulmány szerint a mikrohullámok hatása sokkal súlyosabb, mint amit gondolunk” – mondta 1978-ban a People-nek. A hamis idézet miatt az újságíró laza egymillió dollárt, azaz majdnem 250 millió forintot követel, mivel szerinte ez a film rosszat tett az ő megítélésének.