Szerda este előkerült egy videó, amelyet talán Eli Roth rendezett – tehát egy kisfilmről van szó –, és amelyben megerőszakolja Lana Del Reyt. A felvétel a „Sturmgruppe 2013” felirattal kezdődik, és mint a Gawker írja, Sturmgruppe egy Los Angeles-i digitálisművész-csoport, akik többször dolgoztak Marilyn Mansonnak. Nézze meg a felvételt, alatta elmondjuk, miért váltott ki közfelháborodást.

A videóról a Daily Dot azt írja, 2012-ben készült, ekkor Roth Marilyn Mansonnal dolgozott. A rendező tavaly Larry King beszélgetős műsorában azt mondta, van egy közös munkájuk, de annyira beteg, hogy egy éve elő sem vették. 

Viszont nem az összes felvételt őrizgették idáig: 2012 áprilisában kijött Manson No Reflection című klipje, amiben, ha megnézik, sok az egyezés a fenti videó szereplőivel és jeleneteivel (például baseballütővel lámpa-szétverés, családfő-Manson az asztalnál a nőkkel, vízbe nyomott arcú nő, ilyenek). Nemi erőszak, meg „rape” feliratú lufik viszont nincsenek.

Na, és most jön a rejtély!

  • Eli Roth azt állítja, hogy Marilyn Mansonnal közösen hoztak össze egy botrányvideót;
  • viszont a fenti a videótól Manson szigorúan elhatárolódik, mondván „ilyet Manson nem rendezett vagy forgatott”, de azt is hangsúlyozza, hogy soha nem is forgattak ilyet Marilyn Manson kliphez, vagy bármihez, amihez neki köze van. „Ez bizonyára egy rajongói videó, amelyet régi Mason-videók és egy Lana del Rey-videó felhasználásával montázsoltak össze”.

 A kérdés tehát az, hogy Roth erre a videóra célzott-e, vagy valami egészen másra, illetve, hogy a Sturmgruppe mit szól az egészhez. Mit gondolnak, ki nem szólal meg a történetben? Persze, hogy ők ketten. Viszont Manson sietős elhatárolódása nem tudjuk, minek szól. 

Mert Amerika már pukkad és háborog a durva nemierőszak-videón – ami nem is nemierőszak-videó. Hanem egy nagyon, nagyon rövid film, amelynek legpornográfabb látványeleme mellesleg egy bugyi. Erőszak is van persze benne, csak hát egy szabadon választott horror/akciófilm trailerében is van, még ennél több is. Manson mintha csak azért határolódna el, mert a videó egyszerűen rossz.

Na de mit gondol ön?