Nem elég, hogy nem kapott meghívót, de valósággal tiltólistára került több olyan magyar celeb is, akik nélkül pár éve még elképzelhetetlen lett volna a Story-gála. Kiszel Tünde, Győzike, Alekosz sem kaptak meghívót, és a lista egyre hosszabb. Van, aki kiakadt, és beszól az új főszerkesztőnek, Szalai Viviennek, más megsértődött, de a legtöbben azt vallják, ha kaptak volna meghívót, már akkor sem mennének el. 

„Kaptam meghívót természetesen, de nem leszek ott a Story-gálán, mert vidéken, Debrecenben lesz egy igen magas gázsijú fellépésem" – nyilatkozta a Velvetnek Kiszel Tünde, aki ezzel ellentétben több sajtóorgánumnak viszont arról beszélt, hogy nem megy el, de meghívót sem kapott. Megkérdeztük, hogy ha nem lenne az említett „magas gázsijú" fellépés, szívesen megjelenne az eseményen, ahol hosszú éveken keresztül bulizott. 

„Nem, nem mennék el, ez már nem az a gála, mint régen. Ennyit szeretnék mondani erről a témáról" – válaszolta szűkszavúan Velvetnek Kiszel. 

Győzike szerint Ómolnár nélkül nem Story-gála a Story- gála

Győzike bevallotta lapunknak, hogy bizony ő sem kapott meghívót az eseményre, de álítása szerint azt sem tudta, hogy egyáltalán lesz. Viszont a showman is azon az állásponton van, hogy ha kapott volna, akkor sem menne el. 

„Evelyn lányom külföldön tanul, Bea asszony pedig nem szereti az ilyen eseményeket, egyedül meg nem mennék" – mondta a Velvtenek, de hozzátette, ő nem haragszik senkire, és nem sértődött meg Szalai Viviennre, bár azt nem tartja korrektnek, hogy „az újság belőlünk él, minket meg mégse hívnak meg" – érvelt. 

"Egyáltalán nem esik rosszul, hogy nem hívtak meg, igaz, 1999-től majdnem minden gálán ott voltam, ez egy rangos esemény volt. Ómolnár Miklós barátom találta ki a gálát, az ő fejéből pattant ki, minden évben zseniális partit adott. Szalai Vivienn újítani szeretne, én inkább azt javaslom, hogy bár mindenkit meg lehet próbálni utánozni, van, akit nem kéne, mert Ómolnár Miklóst hiába is próbálja utánozni, belőle csak egy van" - hangsúlyozta Győzike, aki úgy tudja, a volt főszerkesztő sem kapott invitálást az eseményre. 

Alekosznak megígérték, mégsem lehet ott

Alekosz már korábban is kiborult Szalai Vivien stílusa miatt, mint mondja, ő nem azt kifogásolja, hogy nem hívták meg, hanem arra kíváncsi, hogy vajon mi vezetett oda, hogy az egyik nap még megígérte neki a jelenlegi főszerkesztő, hogy ott lesz az eseményen, egy nap múlva azonban meggondolta magát és már a telefont sem vette fel neki. 

"Amikor tegnap jeleztem felé, hogy nem kaptam meghívót, készségesen türelmet kért és intézkedéséről biztosított. Kinevezésekor megígérte, hogy ott leszek, ha rajta múlik. Ma közölte: nem tud segíteni. Akkor még sem rajta múlik? Kinek állhat érdekében nyomást gyakorolni a Story-magazin főszerkesztőjére velem kapcsolatban és miért? Vagy ez csak pusztán a főszerkesztő asszony döntése volt? Kérdésemre a főszerkesztő asszony miért nem válaszolta meg nekem ezeket a kérdéseket? Az alap kérdés pedig csak az: Miért nem gondolt rám Alapból?" - írta a közösségi oldalon. 

Medveczky Ilona ott lesz

És ha már a Story-gála ikonikus alakjairól esik szó, akkor kíváncsiak voltunk, hogy vajon Medveczky Ilona kapott-e meghívót a "teljesen átalakuló" eseményre. "Kaptam meghívót és ott is leszek a gálán" - oszlatta el a kétségeket megkeresésünkre a díva. 

Kerestük Szalai Vivient is, aki mára már nem akarta kommentálni a híreket. Írásos megkeresésünkre közölték, hogy a meghívottak listája nem nyilvános. 

Demcsák és Szellő István vezeti a Story-gálát

"A Gálán több újdonsággal találkoznak a meghívott vendégek, ezek közül külön kiemelném, hogy a Story Gála történetében első alkalommal lép fel külföldi sztár a díjátadón, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese Conchita Wurst. Igazi médiatörténeti esemény, hogy a Story Gála kedvéért egy színpadra áll és közösen vezeti a műsort a két legnagyobb kereskedelmi televízió egy-egy műsorvezetője: Demcsák Zsuzsa és Szellő István. 

Hagyományainkhoz híven az idei évben is az értékdíjas művészeket nagy szaktekintélyű kuratórium választja ki, amelynek tagjai Halász Judit, Eszenyi Enikő, Szinetár Miklós és Presser Gábor.

A közönségdíjakat pedig a Story-olvasók szavazatai alapján az előző év legnépszerűbb hazai sztárjainak adják át a Gálán" - válaszolta megkeresésünkre Korondi Edit, a rendezvény marketing felelőse.