A rendőrség hétfő éjjel razziát tartott a Norbi Update részvényeket is kibocsátó Buda-Cashnél, azóta fel is függesztették a brókerház működését. A botrány rengeteg olyan embert is érint, aki az Update részvényeit az azokat kibocsátó Buda-Cashtől vásárolta, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank biztosai átvették a cég felügyeletét. Feltehetőleg ennek köszönhetően

több mint 6%-ot esett az Update részvények ára.

Az esemény azokat a részvényeseket érinti a legrosszabbul, akik a Buda-Cashtől vásároltak, akik más brókerháznál fektettek Norbi Update részvényekbe, hozzáférnek a pénzükhöz. Csakhogy feltehetően a legtöbb részvényes a most bajba került társaságnál vehette a részvényeit, mert ez a brókerház  bocsátott ki elsőként legalább 800 000 darab és legfeljebb 2 200 000 darab, egyenként 10 Ft névértékű Update részvényt, és Schobert Norbert is arra buzdította a befektetőket, hogy náluk jegyezzék elő azokat.

A részvényesek sajnos hiába várnak friss információt Schobert Norberttől, céges Facebook oldalán legfeljebb a Siker-napon tartott előadásukról és a legújabb termékeikről tájékozódhatnak a pórul járt tulajdonosok.