Az Egyesült Királyságban élő, 21 éves Sara Brautiga ritka betegségben szenved, posturalis tachycardia szindrómában szenved (POTS), aminek köszönhetően egy év alatt összesen 36-szor "halt meg". 

A betegséget négy évvel ezelőtt diagnosztizálták nála, gyors szívdobogást tapasztalt, majd azt, hogy megállt a szíve és a vérnyomása azonnal lezuhant – az orvosok ezt nevezik klinikai halálnak. Előfordult, hogy alkalmanként félórába is beletelt, amíg a szíve újraéledt. „Vannak arra utaló jelek, mielőtt ez megtörténik, szédülök vagy betgegnek érzem magam, nagyon fáradt vagyok, és úgy érzem, mintha elaludnék" – mondta a szívbeteg lány a Mirrornak. Azt is hozzátette, ilyenkor hall mindent maga körül, kiabálni próbál, de már nem tud. 2012-ben összesen 36-szor történt meg vele, hogy a szervezete a klinikai halál állapotát mutatta. Az orvosok végül egy implantátumot helyeztek el a szervezetében, ami megállítja a folyamatos 'haldoklást', azaz a klinikai halál állapotát tartja vissza.

A betegségével munkát sem könnyű találnia, végül úgy döntött, hogy börleszk táncos lesz, ráadásul a betegsége is jól bírja az új munkáját, amióta elkezdte, csak egyszer állt meg a szíve. A börleszk közösségben barátokra talált, és ma már úgy éli az életét, hogy lehet, hogy bármelyik percben meghalhat, de boldogan, teljes életet élve akar meghalni. Ha további felemelő történetet akar olvasni a halál közelében élőkről, ide kattintva erőt gyűjthet mások történeteiből.