Puzsér Róbert és Hajdú Péter kapcsolata annyira elfajult az utóbbi években, hogy Hajdú 2013 végén úgy döntött, nem vitatkozik tovább, minden apróságért beperli ezután az őt erősen kritizáló, sértegető Puzsér Róbertet.

A dolog mostanra ott tart, hogy összesen hét perben állnak egymással szemben, ebből négy polgári, három pedig büntetőt, jellemzően becsületsértésről van szó. Puzsér ugyan békülne, de erről szó sincs, ahogy az csütörtök délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon is kiderült.

Itt találkozott ugyanis Hajdú Péter és Puzsér Róbert, de nem tárgyalásra érkeztek, hanem egy meghallgatásra, egyfajta békéltetésre. Ebből semmi sem lett, Hajdú Péter nem akarta elfogadni Puzsér Róbert bocsánatkérését, de igazából Puzsér is csak feltételekkel kért volna bocsánatot.

Azt mondta, soha többé még csak a száján sem ejti ki Hajdú Péter nevét, és bocsánatot kér mindenért, amennyiben Hajdú Péter gyakorlatilag kivonul a magyar közéletből, de legalábbis úgy szerkeszti a tévéműsorát, hogy az Puzsér Róbertnek is megfeleljen.

A bíróságon kb. 50-60 fős rajongói csoport gyűlt össze a tárgyalás előtt. „Hajdút mindenki utálja, Puzsért mindenki szereti” – sommázta egyikük a nagy közös véleményt a két magyar celebritásról. Amikor Hajdú Péter megjelent, akkor egy “Nem szégyelled magad?” is elhangzott, ahogy a tárgyalóba ment.

A tömegnek viszont csalódottan kint kellett maradnia, Puzsér Róberthez hasonlóan ők is csak a bíróságon tudták meg, hogy az efféle békéltetések a törvényi előírások szerint mindig zárt ajtók mögött történnek, a perben álló feleken és a jogi képviselőiken kívül csak a bíró és az ülnökök vehetnek részt.

Körülbelül húsz percig tárgyaltak, ezalatt, ahogy várható volt, nem sikerült dűlőre jutniuk, így a dologból per lesz. Nem tudni még, hogy mikor, valamennyi esély van rá, hogy még a nyári bírósági szünet előtt, de könnyen elképzelhető, hogy csak ősszel folytatódnak a tárgyalások.

Puzsér Róbert azt mondta, úgy érzi, Hajdú Péter a bosszú keretében ki akarja őt véreztetni, hiszen Hajdú anyagi helyzete lehetővé teszi, hogy akár naponta befizesse a perindításokhoz szükséges összeget, és így próbálja meg ellehetetleníteni ellenfelét, nyomást gyakorolni rá.

A védekezésre kényszerülő Puzsér pedig nem tehet mást, mint hogy megpróbál minél nagyon figyelmet irányítani magára, ezért szervezett Facebookon eseményt a tárgyaláshoz, és ezért tartott a sikertelen békéltetés után hosszú beszédet a bíróság folyosóján.

Hajdú Péter offenzívája nagyon erősnek és hatásosnak tűnik, de egyelőre nem biztos, hogy egyértelműen nyerésre áll. Igaz, a legújabb per még el sem kezdődött, de Puzsér Róbert és az ügyvédje is kiemelték, hogy a most tárgyalt, sértőnek vélt kijelentések között vannak olyanok, amikről korábban született már olyan bírósági végzés, amik azt mondták ki, hogy ezek szélsőségesek ugyan, de vélemények.

Egy konkrétumot mondtak, a “klinikai pszichopata” az egyik kifejezés, ami miatt perel Hajdú, és amiről Puzsérék tudják, hogy korábban már kimondták rá, hogy ez egy sarkos vélemény, amit egy közszereplőnek tűrnie kell. Egyelőre itt tart az ügy.

Kommentálná? A Facebookon tegye!