Van az úgy, hogy nem jön össze a smink. Biztos, hogy mindenkivel előfordult. De mi szerencsére nem mászkálunk minden pénteken a vörös szőnyegen, szóval nem olyan nagy gáz, ha éppen nem sikerül. Az alábbi celebeknek viszont igenis kellemetlen. Íme a legdurvább sminkbalesetek főbb kategóriái és példái.

Alapozó

Nem árt, ha passzol az arcunk színéhez. Lehetőleg kerüljük a narancssárgát, de nem kívánom lelőni a poént. A sárgás árnyalatokat inkább tárgyaljuk egy külön részben.

Szerencsétlen Kylie Jenner pont egy arcápolót reklámozott meglehetősen lelkesen, amikor ennyire sikerült elrontani a dekoltázsát. Valószínűleg az alapozó segítségével akart emelni a formáin, de a szokásos vakubaleset csúnyán leleplezte a próbálkozását.

Lindsay Lohannél nem teljesen egyértelmű, hogy az alapozó hiánya, vagy éppen az árnyalata nem stimmel. Csak fura, és kész. (Ha képekre kattint, megsokszorozódnak a zseniális sminkek)

púder

Ha egy celeb igazán menő, egyszer muszáj valami iszonyú fontos eseményen fehér fejjel végigvonulnia. Legutóbb Emma Stone szívta meg, előtte pedig Angelina Jolie-nak sikerült szétpúdereznie az arcát, meg a dekoltázsát. 

De nemcsak a nők sminkelnek. Néha a férfiaknak is muszáj. Így történt, hogy a Mad Men-es Jon Hamm egyszer fehér orral jelent meg. 

zsír

Hát, előfordul. Ha túl sok a smink, lehet, hogy az lesz a vége, mint Lil Kim esetében egy tragikus, augusztusi napon, 2004-ben. Természetesen a rapper a narancsos árnyalatú celebek kategóriájába is könnyedén beleillene. 

A narancssárga fej

Az egyik legkínosabb, ha a nyaknál elválik az alapozó vonala, ami történetesen narancssárgás. Kelly Osbourne-nal is megesett már, de az alábbiakban Tyra Banks mesterműve tekinthető meg. Banks feje egészen érdekes színekben játszik.

Amikor csak nem jött össze

Természetesen ez a leghálásabb kategória, már ami a mennyiséget illeti. Akad bőven előnytelen és közönséges smink. Az egyik csodát A Pletykafészek színésznője, Leighton Meester követte el. 

Nemrég pedig pont a stílus egyik királynője, Victoria Beckham nézett ki rettentő furcsán . Az Addams Familyben simán kaphatott volna egy szerepet, ha pár évvel korábban műveli ezt a szemével.