A Business Insider szállította a hét egyik legjobb sztoriját: főszereplője, a 26 éves Lance Futch, aki úgy gondolta, tart egy laza napot, csakhogy a végén egy asztalhoz került Barack Obamával.

A teljes történet a Redditen olvasható, ahol főszereplőnk barátja írta meg. A lényeg, hogy az elnök Utah államba utazott, de ezt nemigen előzte meg hivatalos tájékoztatás, vagy figyelmeztetés. Így történt hát, hogy amikor egy napenergia felhasználásával foglalkozó cég meghívót kapott a fehér házból, azt gondolták, elküldenek egy sima alkalmazottat, hogy úgyis csak ücsörögnie kell majd a tömegben.

Hát nem így lett, de ez már csak akkor derült ki, amikor Futch urat leültették egy szép szobában, Orrin Hatch szenátor, Rob Bishop kongresszusi képviselő, és Barack Obama társaságában. Ahol kicsit feszengett a céges logós, gyűrött pólójában. Ez a kép sokat elárul.

De azért jól elbeszélgettek arról, hogy hősünk munkaadója mennyire élen jár a napenergia felhasználását célzó technológia fejlesztésében, és ezzel mennyi embernek adnak munkát. Ahogy egy zártkörű kerekasztal-beszélgetésen kell.