V Zolika tavaly nyáron ajándékozta meg a világot a Balaton című slágerével, így méltán került a legemlékezetesebb internetes sztárok közé. Azonban ez az életmű örökre befejezetlen marad: az 59 éves férfi budaörsi otthonában infarktust kapott, és életét nem tudták megmenteni, értesült a Blikk.

A lap egy olvasói bejelentés miatt kezdett nyomozni, és többheti utánajárás után végül kiderült, a zenészt szűk körű szertartás keretében már el is temették.

„A drága Zolikám halálát amíg élek, nem felejtem el. Mellette voltam, szinte a kezem között halt meg" – mondta V. Zolika felesége, Irén, akivel majd negyven évig voltak házasok. „Hazajött valahonnan, éhes volt, ezért leültünk ebédelni. Utána kezdte magát rosszul érezni. Ledőlt a kanapéra, kért egy pohár vizet. Mire bevittem neki, már hörgött. Nem tudott megszólalni, csak néztük egymást, de ő már haldoklott szegénykém."

V Zolikának évekkel ezelőtt volt már egy szívrohama, de abból szerencsésen felépült. Ekkor döntött úgy, hogy ha kapott még egy esélyt az életre, megvalósítja nagy álmát, zenei karriert épít.