Azt írja a New York Daily News, hogy a Kaliforniai Egyetem San Diego-i intézményében van egy szeminárium, amelynek kötelező eleme a pucérkodás. Ezen pedig egy anyuka nagyon kiakadt, hiszen akkor a leányának az előadó (Ricardo Dominguez) és húsz csoporttársa előtt kellene pőréznie, gyertyafénynél.

A tárgy leírása az intézmény honlapján azt mondja, hogy önéletrajzi elemek, álmok, vallomások, illetve a művészi fantázia egyéb eszközeivel fejezik ki többféle önvalójukat, személyiségük különböző részeit a részt vevő hallgatók. Dominguez tizenegy éve tart ilyen órákat, és azt mondta, hogy még sosem érkezett emiatt panasz – akinek meg nem tetszik, az ne vegye fel az óráját. 

A tárgyat ugyanis nem kötelező felvenni. És, mint korábbi hallgatók a közfelháborodás kirobbanása után jelezték, a hallgatók önmaguk lecsupaszítását szimbolikusan is megtehetik – ez valószínűleg azt jelenti, hogy mackónadrágban is kiállhatnak mindenki elé, hogy legbelső nyomorukról beszéljenek. Sőt, pontosan azt jelenti. „Választhattunk, hogy meztelenek leszünk, vagy valami érzelmileg kendőzetlent csinálnak, és egy hallgató kivételével mindenki a testi meztelenséget választottal.  Volt, aki kényelmetlenül érezte magát, de mind felnőttek vagyunk, és az első naptól kezdve tudtuk, hogy mit vállalunk..”

Ettől függetlenül a rendkívül sok szabadidővel rendelkező emberek háboroghatnak továbbá azon is, hogy a tanmenetben egy erotikus beadandó is szerepel, amely azt várja el a hallgatóktól, hogy „adjanak elő valamit, amely körülírja, vagy megfogalmazza erotikus önvalójukat”.

Tanárok viszont arról írtak, hogy pedagógusi mivoltukban felháborítja őket az az ötlet, hogy művészetoktatás címén erre kényszerítenek embereket, hiszen más módszerek is vannak. 

Hát ön mit gondol?