A rendőrség egy év három hónap nyomozás és számos szakértői vizsgálat után után vádemelési javaslattal zárta le Oszter Sándor ügyét, aki állítólag megrongálta autójával egy pláza mélygarázsának bejáróját, és a falat is többször meghúzta. A Blikknek Oszter ügyvédje, Dr. Balogh Sándor azt mondta, hogy álláspontjuk szerint már rég meg kellett volna szüntetni a nyomozást. A vádemelési javaslatról értesült, de az iratokat még nem tanulmányozta át. Azt azonban megerősítette, hogy Oszter még nem kapta vissza a jogosítványát. 

A Fővárosi Főügyészség nyilatkozata alapján azért volt szükség ilyen hosszas nyomozásra és szakértői véleményekre, mert a színész és védője több bizonyítási indítványt is előterjesztett. „Amennyiben bármely ügyben a gyanúsított érdemi védekezést terjeszt elő, annak ellenőrzése nemcsak feladata, hanem kötelessége is a nyomozó hatóságnak, valamint a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészségnek a megalapozott eljárás érdekében" – állt a Főügyészség levelében.

Az újság információi szerint 2,17 ezreléknyi alkoholt találtak a vérében, ami 8-10 felesnyi töménynek felel meg. Oszter azzal védekezett, hogy csak azt követően fogyasztott alkoholt, hogy leállította a gépjárművét, és felment az üzletházba.