Minden létező szuperhősnek kijár egy nő, aki általában egyszerre szerelmes a szuperhősbe és a civil verziójába is. A filmadaptációk egyik fontos része, hogy megtalálják a megfelelő nőt, akinek természetesen rettentő jól is kell kinéznie. Most összeszedtük az általunk legerősebb választásnak ítélt ötöt, ön pedig megszavazhatja, ki rabolná el a szívét, ha szuperhős lenne.

Anne Hathaway

A 32 éves színésznőről eddig is köztudott volt, hogy elég jó nő, de a 2012-es Sötét lovag: felemelkedésben egészen új dimenzióba lépett Macskanőként. Arról persze lehet vitázni, hogy mennyire van köze a képregényben megálmodott figurához, de arról semmiképp, hogy a kosztüm épp olyan jól áll neki, mint a feszülős latex. Ráadásul Bruce Wayne szívét is meg tudja menteni.

Jessica Alba

Bár azóta is próbáljuk elfelejteni a Fantasztikus Négyes 2005-ös feldolgozását, azért azt nem lehet egy ilyen szavazásból kihagyni, hogy Jessica Alba játszotta a Láthatatlan Nőt, azaz Sue Stormot. A két részt tényleg csak az mentette meg, hogy az időközben a szintén szuperhős Nyíl feleségévé vált Storm pontosan annyira dögös volt bennük, amilyennek azt a képregény alapján reméltük.

Kim Basinger

Az 1989-es első egészestés Batmanben Kim Basinger olyan jól alakította a Bruce Wayne mindkét oldalához rettentően vonzódó Vicki Vale-t, hogy sikerült tőle a definitív Batman-barátnővé válnia. Ehhez ráadásul nem kellettek óriásdekoltázsok, elég volt egy diktafon, pár szép sapka és egy cuki ballonkabát.

Gwyneth Paltrow

Hát ki tudná meghódítani a Vasemberként is ismert Tony Stark szívét, ha nem a felesleges nagyképűzésre és rongyrázásra teljesen immúnis Pepper Potts? Nyilvánvalóan senki, a visszafogott, és bármilyen helyzetben cuki Gwyneth Paltrow tökéletesen alkalmas is volt a figurára.

Teri Hatcher

Csak hogy túllépjünk a mozifilmeken: a Superman univerzumból romantikus sorozatot butító Lois és Clarkban a később a Született feleségekben is maradandót hozó Teri Hatcher volt Lois Lane, Clark Kent és Superman rajongásának tárgya. A sorozat minőségéről lehet vitázni, de Teri Hatcher nagyon jól nézett ki benne.

Na ki kéne?