Ha valaki híres és sok pénzt keres, még nem feltétlenül tudja jól befektetni azt a sok pénzt: kamucégek, hazudozó vállalkozók és az adóhatóság is megnehezíti kiválaszottjaink életét. Annyira, hogy még a profi üzletember Klapka Györgyöt is sikerült behúzni pár millióval.

Dér Heni

Az énekesnőt egykori villanyszerelők verték át többekkel együtt egy kamucég segíségével: Az üzlet úgy működött, hogy a károsultak befizetéseikért cserébe hozamot kaptak, ezeket havonta vagy a futamidő végén egy összegben vehették fel. Egy ideig mindenki jól járt, de kezdődtek a machinációk, miközben F. Attila egymilliárd forintot költött el luxuscikkekre. Dér Heni négymillió forintot bukott a buliban, bár abból már 2,7 milliót megtérítettek neki a piramisjáték összehozói.

Bálint Antónia

Az egykori szépségkirálynő ellenségeskedése talán soha nem ér véget lánya apjával, Földesi-Szabó Lászlóval, akiről áprilisban közölte a nyilvánosság előtt, hogy laza 17 millió forinttal lóg neki. Bálint még szerződéssel is igazolná, hogy 2010-ben legkésőbb vissza kellett volna kapnia a pénzt, de végül erre nem volt lehetősége, mert a férfi nem jelent meg a bíróságon.

Zalatnay Sarolta

Az énekesnő pénzügyei tényleg annyira kiszámíthatatlanok, hogy azt is lehetetlen szinte eldönteni, mi az ártatlan az aktuálisban. Zalatnayt márciusban egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték három évre felfüggesztve, miután a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke kölcsönadott neki 1,94 millió forintot, Zalatnay meg nem adta neki vissza. Tavaly novemberben ő szívta meg, akkor négymillió forintot loptak el a házából, és úgy általában soha nem lehet róla tudni, hogy épp neki tartoznak, vagy ő tartozik valakinek, és hogy egyáltalán honnan vannak a pénzek.

Klapka György

Bár elég komoly vagyona van, azért nem minden sikertörténet, amihez köze van Klapka Györgynek: az üzeletember 2012-ben 130 millió forintot bukott el gyémántüzletén, majd amikor legalább az üzlethelységtől meg akart szabadulni, állítása szerint csalókba ütközött. A bérlő viszont soha nem fizetett Klapkának a ruhabolttá alakított üzletért, pedig az üzeletember szerint 14 millió forinttal tartozik, ezt azonban még a bíróság sem ítélte meg neki.

Kozso

Bár Kozsónak mostanában leginkább az egészségéért kell aggódnia, miután tavaly ősszel agyműtétet kellett rajta végrehajtani, előtte elég fura pézügyi manőverei voltak. A 48 éves énekes két felszámolási eljárás alatt álló, adótartozással rendelkező cég, illetve egy 1,5 milliós közösköltség-elmaradást is a szülei nyakába varrt: egy korábbi vállalkozása, a Teasire Hungary Kft. két évvel ezelőtt került Kozso apja birtokába, de a Zöld Teknős Kft. is pont akkor vándorolt teljesen a szülőkhöz, amikor megérkeztek az adóhatóságok. Kozso ezért jelenleg összesen egy lefoglalt üzletrészt birtokol már Magyarországon, mivel még sződligeti háza is a szülei nevén van, amire ráadásul jelzálogot vettek fel akkor, amikor a férfi kiment az USA-ba szerencsét próbálni. Arról nem tudni, hogy most épp van-e tartozása.